Julen pakkes ned, og vi er klar til nyt

Julepynten forsvandt.

Billede5

Nisserne hoppede selv ned i kassen og lagde sig til at sove, så der måtte skubbes til dem for at få plads til gyngehesten, julekuglerne og alt det andet fine stads. Det vågnede de nu ikke af. Englene spurgte, om de ikke måtte blive lidt længere oppe. Og komme med ud i haven til foråret? Det fik de lov til. Så de blev, hvor de var.

Billede1

Jeg stod med Madonnaen og hendes barn og spurgte hende, om hun helst ville sove eller blive oppe. Hendes svar var utvetydigt: ‘Nu er det 2015 år og en uge siden, jeg fødte mit første barn. Jeg er ikke nogen årsunge længere, og jeg har brug for min sæsonsøvn, hvis jeg skal holde mig evigt ung.’ OK så. Hun blev straks puttet.

Næsten alt forsvandt. Det blev så bart. Jeg savnede dem allerede. Men egoistiske hensyn må vige, når det gælder jomfruers trivsel, og nu skal der vinterpyntes. Nogle af dekorationerne holder endnu. De sidste hyacinter i dem skal da nydes til det sidste. De er vel også lige så meget vinterpynt som julepynt? Jeg elsker i hvert fald hyacinter i januar også.

Billede4

I morgen skal der grene ind fra haven til drivning. Det blæser og regner vildt derude lige nu, og jeg sprutter mere af forkølelse end af energi, så det må vente til i morgen. Der vil vinterpynten indtage stuen, så ingen savner julepynten længere.

God fredag – den sidste i denne lange, dejlige juleferie.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Julen pakkes ned, og vi er klar til nyt”

 1. God bedring. Håber du snart sprutter mere af energi end af forkølelse 🙂 I dag vil jeg gå at plukke mirabelgrene og forsythia. – Gælder de mon som vinterpynt? Eller kommer vi over i kategorien forårspynt …?

  Like

  1. Tak, Nana – det er en af de sejlivede forkølelser, jeg er rendt ind i – typisk, når man endelig har lidt fri, ikke? Jeg synes grene er vinterpynt. Når det er forår blomstrer de jo af sig selv derude 🙂

   Like

 2. God bedring 🙂 Du har da været ganske flittig og meget hensynsfuld overfor dit fine julepynt … Mit er endnu ikke helt forsvundet, men det sker snart 🙂
  Glæder mig til at se vinterpynt – for det begreb kender jeg ikke rigtig.

  Like

 3. Jeg synes også altid at det bliver så bart når julepynten forsvinder men så køber jeg blomster og pynter lidt til januar og så går det.

  Elsker at dine nisser helt af sig selv hoppede ned i kassen. Det er lige sådan nisser skal være…

  Rigtigt godt nytår til dig.

  Like

Der er lukket for kommentarer.