Hård is og bløde pakker

Solen er stået op, og nu ruller en ny gang rimtåge ind over det hele. Om lidt kan man ikke se en hånd for sig. Det hele bliver hvidt, hvidt, hvidt.

Billede4

Istapperne glitrer. Det er bidende koldt. Godt indevejr.

Billede5

Man kan altid kigge ud herinde fra varmen. Det er det mest behagelige i dag, for tågen bider i næsen derude.

Vi har givet hinanden et lækkert, blødt bomuldstæppe i julegave. Det er inde fra A Room Above – designet af Charlotte selv i tykt strik og med ekstra længde. Lige til at putte sig under med en kop te og en bog. Dejligt at have lang juleferie.

Billede7

Ret meget længere end havelågen kan vi nu heller ikke komme sådan lige umiddelbart.

Her er havelågen:

Billede1

Og her er, hvad der gemmer sig ude på den anden side:

Billede3

Is. Et tykt, tykt lag blank is. De få biler, der kørte forbi i går, måtte give op, når de nåede halvvejs op, glide/bakke tilbage og forsøge at komme den anden vej. Jeg har ringet til kommunens vintervagt. Han lød ikke særligt frisk, og der var børnestemmer i baggrunden. Måske har han kørt hele natten, og det er synd for ham – men helt ærligt. Det her er lidt mere is, end vi kan klare med en spand sand. Vi har faktisk brug for lidt hjælp fra kommunens store maskiner.

Indtil de kommer – hvis de kommer – har vi da heldigvis tæppet. Der er dømt hyggedag. Mon ikke, man skulle bage et lækkert brød?

God mandag mellem jul og nytår.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Hård is og bløde pakker”

 1. Hold da op med sne. Her på Sydfyn er græsset grønt! Men det med vejene, ja, sådan nogle har vi også, men ikke så slemt som hos jer.

  Like

 2. Lækkert tæppe! Jeg elsker stort set alt inden for tæpper og plaider og den slags 🙂 Her er også meget glat hos os, men jeg tænker at naturen afhjælper det med noget tøvejr om et øjeblik …

  Like

 3. Her i Sønderborgområdet er det blevet ved trusler om sne. Jeg savner den ikke; selvom jeg ikke har et fortov, så har jeg en stor gårdsplads og en – i mine øjne – lang indkørsel at skovle og mosle med; bedre bliver det ikke af, at sneplovene i min indkørsel lægger et bjerg af “beton-sne”, som er ved at tage pippet fra mig. Men dejligt ser det bestemt ud, ikke mindst når jeg kan nøjes med at kigge ud ad vinduerne.

  Like

 4. Mojn.Vi fik 2o cm i går aftes i løbet af 3 timer det kostede 1½ times kørsel med den roterende fejekost her til morgen for at rydde fortovene,god motion før morgenmaden 😎
  god Mandagsdag til alle 😀

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: