Under en uge tilbage

Nu har vi brugt mere end halvdelen af december. Det er juleaften på onsdag.

Billede5

Det er som om, december løber hurtigere end andre måneder. Tiden iler, og julestemningen er sat lidt på hold. Jeg er fyldt af dyb irritation over gaveindkøb – nærmest som en lurende hovedpine med let hjertebanken. Er nok alligevel shop-o-fob. I hvert fald når det kommer til det der med at købe gaver i Magasin eller Salling… må jeg ikke få et spark over skinnebenet i stedet for?

I dag efter arbejde står den på shoppemaraton. Jeg føler mig allerede drænet, og det er ikke en gang blevet lyst endnu.

Billede4

De sjove julegaver er købt. De små og personlige, hvor man har tænkt sig om, ledt og fundet den helt rigtige lille ting. Det var sjovt. Det, der mangler, er opfyldelsen af bestillingssedlerne med varenumre, butiksangivelser og stregkoder – og hele det der med, når den ene har fået for så og så meget, skal den og den have en ekstragave, så de får for lige meget. Og det hele skal kunne byttes. Det er en økonomisk transaktion – en byttehandel. Jeg afskyr det inderligt. Noget så inderligt. Hvert år.

Julegaver skulle have en symbolsk betydning: Jeg har tænkt på dig og fundet det her, som jeg tror, vil gøre dig glad. Det stiller ganske vist større krav til opfindsomheden – og til opmærksomheden i løbet af året, så man ved, hvad de enkelte kunne ønske sig. Men det fører også til en mere overskuelig juleaften, hvis det ikke tager over en time at pakke gaver ud – og en gladere uge op til jul.

Billede5

Nå – af sted. Ud i mylderet. Peptalk: Du har klaret det før, Karen. Du kan gøre det igen.

Billede3

Men først ind på Netbanken og flytte lidt finanser fra sparegrisen til forbrugskontoen. Håber, jeg i det mindste redder den danske økonomi….

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Under en uge tilbage”

 1. Jeg er enig med Betty Rønde. Mine børn har fra små været vant til, at de ikke fik for LIGE mange penge, men LIGE netop det, jeg vidste, de ville blive glade for. Med mine tre børnebørn foregår det efter samme recept. Jeg køber jule- og fødselsdagsgaver, når jeg får øje på dem eller får idéen, året rundt. Af og til kan jeg dog ikke vente til den “rigtige” dag – en gave uden for nummer, så at sige …
  Jeg tror, at der ikke bliver ret meget at trække fra den ene og give til den anden, den dag jeg dør. Jeg håber, de i stedet vil huske at glædes over, at de hver især fik de gaver, som de helst ville have, og at de er klar over, at jeg gjorde mig umage med at vælge de rigtige gaver til dem. Jeg har for alt i verden villet have, at de lærte at glædes på de andres vegne og ikke sagde eller tænkte “Hvorfor skal hun/han have for mere end jeg skal!” Jeg har aldrig lidt af misundelse, og den gave, at kunne glæde sig på andres vegne, er vigtig for mig at give videre til den allesammen.
  God weekend til her begge

  Like

 2. De sjove gaver. De små personlige gaver, der er fundet og valgt med omhu og tanke. Dét er rigtige gaver! – Drop ønskelisterne og dermed bytteræset, drop også “retfærdighedsprincippet” omkring priser. Alting kan alligevel købes forskellige steder til forskellig pris. – Meld ud, at fra nu af….. og nul bestillinger!!! Det gør ikke gaveudtænkningen nemmere, men meget, meget sjovere og inspirerende – og den kan foregå hen over året med tanke på lige netop dén ven, nevø eller søster. Det kan også være oplevelser, I kan få sammen. Mulighederne er SÅ mange! – og gavemodtagerne vil såmænd ende med at være spændte på årets “påfund”. – December er sådan en dejlig måned! Jeg fangede denne hjemmeside tidligt i december og blev varm om hjertet ved at læse om køer, kalve og rimfrost i landskabet. – Det er SÅ fint, at alt ikke er idyl, og det kommer frem. Denne morgen morede jeg mig over indlægget og følte med Karen, der skulle købe julegaver. Kender bestemt problematikken, men er altså nået til ovenstående. GLÆDELIG JUL! 🎄

  Like

  1. Kære Betty,
   Du har fat i noget af det rigtige der 🙂 Det er også min drøm om julegaverne. Fødselsdagsgaverne kan så være lidt større og gå efter ønskeseddel, men julegaverne skal være præcis, som du siger. Rigtig god jul til dig og dine 🙂
   vh/Karen

   Like

 3. Hej Karen
  Jeg er helt enig med dig, det er kun en byttetransaktion og ganske rædselsfuldt at skulle i Magasin eller Salling for at købe julegaver. Jeg køber alt på nettet, det er noget nemmere, posten bringer det direkte til mig. Men du har ret, alene at finde ud af, at alle får for lige mange penge, er også en svær opgave, som jeg udmærket kender.
  Om en uge er det hele overstået for i år.
  God tur ud i mylderet
  hilsen Lisbeth

  Like

  1. Jeg tror, vi er mange, der er fuldstændigt enige. Jeg køber nogle ting på nettet – men bestillingslistetingene skal jo kunne byttes – og helst i en butik, hvor de kan købe noget andet i stedet for. Så øv – man kunne ligeså godt bare lave en mobilepay overførsel. Det er lige så hyggeligt 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.