En fed madonna?

Der er ingen grænser for alle de fristelser, man bliver udsat for i december. Og når man hele tiden ‘ude i samfundet’ får at vide, at man skal tage ja-hatten på, kan man da ikke være bekendt at sige nej tak til hverken kager, konfekt, gløgg eller chokolade, vel? Det kræver overjordisk ro, balance og indsigt at stå imod.

Billede7

Derfor lader jeg også hende her passe på småkagerne.

Billede6

Og alligevel svinder det i dem. Både i brunkagerne og i de lækre marcipankiks. Opskriften på marcipankiks har jeg fra Jette i Bagning med Budget – og de er så lækre, at selv en helgen bliver fristet. Hvordan vil det ikke gå, når jeg i eftermiddag skal bage de sprøde, krydrede småkager med rosmarin, frisk ingefær og appelsin?

Jeg har en Sankt Therese i stuen. Måske skal hun kaldes ind som forstærkning. Ellers står vi vist med en fed madonna, når vi når tredje juledag?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En fed madonna?”

    1. Engle og madonnaer kan man aldrig få for mange af. Sjovt med Therese – jeg købte hende i Netto for 15 kr. Endnu en lavprishelgen – og jeg vidste ikke, det var hende. Hun stod med blomsterne, og jeg tænkte, da jeg kom hjem, at hun nok var en helgen og ikke en madonna. Så tænkte jeg i det samme – nok en Sankt Therese. Jeg slog hende op på google og fandt lige præcis den lille dame, jeg havde købt i Netto. Gul kjole og roser i favnen. Jeg må jo have vidst det fra en anden gang, glemt det og så ubevidst kommet i tanke om det igen – sært, som hjerner kan drille 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: