Som decemberdage skal se ud

De sidste dage har budt på storm, slud, hagl og endda torden. Men der var også en enkelt dag af den slags, der løfter humøret og får det lykkelige smil frem – helt ind i hjertet. En tirsdag morgen med rimfrost. Den vil jeg holde fast på nethinden, når fredagens storm suser ind over landet og vælter møbler, potter, torvenes juletræer og baghavernes trampoliner.

Solen stod sent op og skinnede på de store rødel, der vokser langs bækken.

Billede3

Skinnede på hunden og mig, der gik over marken med knasende frost under henholdsvis poter og støvler.

Billede6

Højt oppe i en næsten umuligt blå himmel kom det ene store, småsludrende gåsetræk efter det andet.

Billede5

Rimen havde sat sig som små rimtågenåle på græsstrå og kløverblade, så de så næsten lådne ud.

Billede4

Også inde i haven var der drysset med frossent tryllestøv.

Billede1

Anbragt fint på spidserne af husløgene i betonhænderne.

Billede2

Det helt perfekte decembervejr findes altså. Det billede er værd at holde fast i, når storm nummer ret mange har tænkt sig at komme forbi i aften.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Som decemberdage skal se ud”

  1. Det gør rimfrost jo som regel – men sikke et øjeblik, når det er der 🙂 I vinteren 95-96 var der rimfrost i 14 dage – de store træer i botanisk have i Aarhus lignede noget fra et postkort, og de ringlede, når vinden listede sig forbi – det var et rent eventyr.

   Like

  1. Hej Lene,
   Det er da mærkeligt, at du ikke kan kommentere? Der har været noget med WordPress i de sidste dage, men jeg har da fået mange kommentarer igennem alligevel – også med websted…
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.