Julehygge på arbejdet

Man bruger mange af dagens timer på sit arbejde. Timer, man sagtens kunne bruge på anden vis. Helt sagtens. Uden problemer. Undtagen økonomiske. Derfor skal der også være hyggeligt på arbejdet. Det er vigtigt, at man gør noget for hyggen. Især i julemåneden. Jeg har lavet juledekorationer til hist og her på arbejdet – har også før nævnt nogle af dem – men lidt mere om dem i dag.

En til vinduet ud mod en kedelig byggeplads. Det er den med kobbertræet.

Billede1

En til mødelokalet – det er skovbunden.

Billede8

Og en til vinduet i vores køkken/kantine ovenpå.

Billede2

Den er den største. Lidt vild. Den skal også give mindelser om en vinterskov – mos, stedsegrønt, bare grene fra den spooky, men flotte korkelm, et par hyacinter, der kan symbolisere solhvervet og de lysere tider, der kommer – og så en ugle. En julekugleugle.

Billede4

Den passede lige til dekorationen på flere måder – uglen, der tuder i vinterskoven og uglemyten om den vise, gamle fugl. Kloge-Åge symbolet. Jeg arbejder jo i en forskningsgruppe på universitetet. Så uglen var helt passende, syntes jeg smågrinende for mig selv.

Mon de opdager symbolikken? Er julepynt for de unge gutter derinde ikke mest lig med en kasse x-mas på bordet? Og et symbol kun noget, man finder i en ligning? Nå – men jeg muntrer mig, og så må det vel kunne gøre det. I øvrigt tror jeg ikke, at ugler er så forfærdeligt kloge. Vi har i hvert fald en, der sidder og tuder i et træ lige udenfor vores soveværelse – hver nat. Det er da ikke så begavet, er det?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Julehygge på arbejdet”

 1. Hej Karen. Det er 1. gang jeg kigger ind på din blog. Jeg skal ikke kunne sige om ugler er særligt begavede, men du skriver i hver fald både begavet, humoristisk og poetisk. Dejlig læsning. Mvh.

  Like

 2. Hvor er de heldige på dit arbejde at du sådan forkæler dem.
  Nej den ugle må da ikke være helt klog, sådan at tude hele natten, når der er nogen der skal sove 🙂
  Tak for besøget i dag, det var så hyggeligt at møde jer igen.

  Like

  1. Det var nemlig rigtig hyggeligt at mødes igen og have tid til at snakke lidt – der er vist ikke meget vi – eller vores mænd – er uenige om 🙂 Og så smukt der er hos jer… så dejligt.

   Like

 3. Elsker det vilde og naturlige look – men det giver mig også lidt dårlig samvittighed, for det er alt for længe siden, jeg har været i skoven :-O

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: