Marineret mørbrad med bacon, appelsin og varme krydderier

Mad i december må godt smage lidt af jul. Det skal ikke være julemad – ikke endnu, men et strejf af jul skader ikke. Her er endnu en lækker ret med lige en lille anelse jul i. Mørbrad med bacon, appelsin og julens varme krydderier.

Billede1

Man skal bruge:
1 svinemørbrad
1 pakke bacon
Saft fra 1 appelsin
1 tsk hel allehånde
1 tsk sorte peberkorn
Frø fra 5 kardemommekapsler
Evt. et drys chiliflager
1 spsk mørkt muscovadosukker
1 spsk fintrevet ingefær
2 laurbærblade

Start med krydderblandingen. Kom peberkorn, hel allehånde og frø fra kardemommekapslerne i en morter og gok dem groft. Bland med  ingefær, muscovadosukker og saft fra en appelsin.

Puds mørbraden af for sener, læg den i en plasticpose, hæld marinaden ved og lad den marinere i køleskabet – minimum et par timer – gerne længere.

Tag mørbraden op af posen – gem marinaden. Pak mørbraden ind i baconskiver, læg den i et ovnfast fad og hæld marinaden i fadet – spæd evt. til med mere appelsinsaft eller en sjat vand. Fadet skal ikke koge tørt.

Billede2

Lad mørbraden stege på 200 grader varmluft, til baconen er brun og lækker. Så er kødet også klart, og skal bare have lov at trække i et kvarters tid.

Server med kogte porrer – og hvidløgskartofler.

Billede3

Hvidløgskartoflerne er bagekartofler, der er skåret i tykke skiver, drysset med hvidløg og salt og dryppet med olivenolie. De kan stå i bunden af ovnen og stege sammen med mørbraden.

Man kan lave en god sovs af stegeskyen og porrevandet. Si stegeskyen og skum den af for fedt, bland med et lidt af porrevandet, giv det en lille sjat fløde, hvis det er for salt. Lad det koge godt igennem og jævn med lidt maizena.

Sådan.

Billede5

Og Puma? Hjalp hans bønner og åbne brev til offentligheden? Jo – det gjorde det. Mere umenneske er man vel heller ikke.

Billede4

God 2. søndag i advent.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Marineret mørbrad med bacon, appelsin og varme krydderier”

  1. Hvidløgsfoffler mumsfilibaba og velkrydret Grisesvin eller var det Svinegris.er nu heller ikke til at kimse ad mangler ingefær i hustet men ellers er alt forhånden.så det kan afprøves i morgen
    hav en skøn Restadventssøndag

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: