Hvordan en kæmpe østershat blev til en lille delikatesse

Den største østershat jeg nogensinde har set. Det er jeg sikker på, det er. Jeg fandt den under en svampejagt i så fjerne og eksotiske egne som i det store og ikke nærmere navngivne supermarked i Tilst, hvor man kan købe svampe i løs vægt. Den fyldte et helt skærebræt.

Billede3

Der var til mere end én hånd.

Billede4

Måske er små hatte generelt mere fikse end store. Men den her var vildt flot – en svamp med attitude. En kick-ass østershat, som Clint Eastwood garanteret ville have udtrykt det – hvis han nogensinde havde mødt sådan en.

Så jeg kneb øjnene sammen på Clint-vis, så den an, sagde Make my day, Punk, skar den i lange strimler og stegte den i lidt smør sammen med

1 tsk hakket rosmarin
2 fed hvidløg i tynde skiver
Revet skal fra en halv citron
1 tsk balsamico
1 tsk citronsaft
Salt og peber

Billede5

Da den var stegt, var hatten knap så stor i slaget længere.

Billede7

Der var kun denne lille portion tilbage. Det meste af sådan nogle østershatte er jo nu engang vand. Men uh, hvor den hat dog smagte godt. Der var smag og bid i. Og nemt var det også. Det sætter det med at æde sin gamle hat i et helt nyt lys.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Hvordan en kæmpe østershat blev til en lille delikatesse”

Der er lukket for kommentarer.