Skovbund i skåle og fade

En skovbund med lidt knækkede mosdækkede grene. Mere mos. Lidt kogler og lidt krøllet troldhassel. Bog. Et par husløg, nogle hyacinter og et lille strejf af kobber. Sådan vil mine skåle og fade gerne se ud i år. Det er ikke så meget juledekorationer, som det er solhvervsdekorationer faktisk. Der er hverken engle eller nisser – lys eller hjerter. Kun ‘natur’ og de små solstrejf af kobber, der giver mindelser om den røde solnedgang om eftermiddagen.

Det startede med, at jeg fandt et stykke træ i brændestakken.

Billede9

Et stykke træ, der både var for vådt og for kønt til at skulle gøre gavn i brændeovnen sådan lige med det første.

Da det først var landet midt i mit kagebagefad, kom resten faktisk af sig selv.

Billede8

Det fad kom med på arbejde – til mødelokalet. Så er der noget at kigge på, når nørderne bliver for nørdede, og mit mødereferat kommer til at bestå af ‘spørg efter mødet, hvad det der var for noget….’

Den til vores eget bord, blev lavet efter samme mønster i den kønne jernskål, jeg købte i efteråret hos Nana, der har Drømmegaven.

Billede1

Den er så dejligt stor, at det virkelig batter noget, når man pynter i den. Jeg har lecanødder i bunden for at løfte det hele op i niveau med skålens kant. Hyacinterne kan skiftes ud, når de er afblomstrede. Det varer nu heldigvis en tid.

Det er dekorationer, man kan gå på opdagelse i. Lidt stukket ned hist og pist, lidt der stikker op – lidt, der gemmer sig, lidt der fører sig frem med selvtillid.

Billede2

En verden i en skovbund – en verden i en skål.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: