Engelsk julepie – med svinekød og krydderier

Lidt juleagtig må adventsmaden gerne være. Ikke fuldfed jul endnu – men mad med et drys af de krydderier og dufte, vi forbinder med jul. Kanel især. Allehånde. Og også gerne appelsin, men det er der nu ikke noget af i denne pie. Til gengæld er der æble, kanel og allehånde. Lige nok til at give den en let smag af et løfte om jul. A hint of Christmas.

Billede1

Man skal bruge:
500 g hakket svinekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 æble
Et drys – vel knap 1/2 tsk. kanel og 1/2 tsk. stødt allehånde.
Salt og peber
1 rulle færdig fedtfattig butterdej (! – lyder åndssvagt, men den har den konsistens, der skal til.)

Riv løget og æblet groft. Riv hvidløget fint. Rør det hele i farsen sammen med de øvrige ingredienser. Sådan.

Og så til det med dejen. Man kan lave en rigtig pie dej. Helst en af dem med varmt vand, svinefedt og mel. Men ikke en hverdagsaften, vel? Jeg valgte en rulle af det fedtbegrænsede butterdej. Jeg ville aldrig bruge den som erstatning for rigtig butterdej, for den bliver ikke let på samme måde, som rigtig butterdej gør det. Den bliver mere som en sprød pie-dej – og det var jo lige meningen.

Rul den ud af pakken, dæk bunden med de 2/3 af dejen. Skær den sidste trediedel i strimler og lav fletværk på toppen. Det bliver så fint.

Bag den i en times tid på 175 grader og varmluft. Farsen er ret våd på grund af æblet, og den varme vind i ovnen tørrer lidt på den.

Billede2

Spis med en lækker salat til. Vi lavede en kålsalat med gulerod og rødløg i en dressing bestående af: 3 spsk æbleeddike, 3 tsk sukker (ja, det står der virkelig), 1,5 spsk rapsolie. Kog sukker, eddike og olie sammen og hæld det kogende over salaten. Lad salaten trække en times tid, før du spiser den.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Engelsk julepie – med svinekød og krydderier”

Der er lukket for kommentarer.