BogB = Bacon og Bønner?

De er helt traditionelle. De er supernemme. De ser godt ud, og de er en lille himmerigsmundfuld. De er måske også lidt glemt. Bønner i små bundter omviklet med sprød bacon. Mums. Bacon. Bønner. What’s not to like?

Billede5

Hvis du også havde glemt det lækre tilbehør, der passer til stort set alt, er du nu blevet mindet om det. Du behøver ikke give en mindre formue for dem. For den eneste sikre måde at få en mindre formue er at starte med en større. Lav dem selv.

Kog bønnerne et par minutter (ud med lectinen – den får man ondt i maven af – den skal ud i vandet og hældes væk). Hæld iskoldt vand over, så bønnerne beholder deres fine grønne farve – og bliver håndterbare. Lav små bundter af bønnerne, sno et stykket bacon omkring hvert bundt og bag baconen sprød i ovnen. 225 grader – varmluft – cirka et kvarter. Så er der lækkert tilbehør til få penge. Tilbehør, der smager lidt af runde fødselsdage og middagsgæster helt nede i 70’erne og 80’erne. Ret retro, kan du sige til de unge i familien. Så bliver de også glade.

I går var vi til åben julehave i Bruuns Have. Mere om det i morgen, når jeg har fået kigget på billederne og valgt lidt i dem.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.