Lys i mørket

Nu er det tid til at jage mørket en skræk i livet. I går satte Bondemanden en lyskæde op i haven, og nu kan jeg fra min post ved køkkenvasken kigge lige ud på  200 små, glitrende dioder, der lyser op i novembermørket både morgen og aften. Det er dejligt. Lige til at falde i staver over.

Billede4

Lyskæden er viklet omkring en efeusøjle i haven. En knap to meter høj søjle bygget af fire 3×3 stolper med hønsenet viklet omkring, så det danner en søjle, og nogle store sten i bunden, så det hele ikke vælter. Efeu fra skoven er plantet omkring og dækker søjlen fuldstændigt. En grøn skulptur, der er dekorativ både om sommeren, hvor småfuglene bygger rede inde i midten af den, og om vinteren, hvor den står stedsegrøn –  og nu med lys.

Billede1

Man skal tænke sig lidt om, når man laver julebelysning. Det skal jo heller ikke være et lyshav det hele. Så forsvinder meningen med julelysene lidt. Det skal være sådan lidt ‘og lyset skinnede i mørket, og mørket begreb det ikke’-agtigt for nu at blive i julesymbolikken.

Billede1

Og man skal tænke på, at lysene skal kunne ses indefra. Det er jo der, man er, det meste af tiden. Samtidig skal lysene også kunne ses udefra, for det er hyggeligt for andre at kigge på dem, når de kører forbi ude på vejen, og det er hyggeligt at blive modtaget af lysene, når man kører ned ad vejen og er ved at være hjemme.

Når jeg kører i landskabet i vintermørket, glæder jeg mig altid over julelysene. Ude på landet kan man se dem på lang afstand. Man kommer kørende, og langt inde over markerne kan man se mørket blive brudt af små, glitrende lys fra en lyskæde i en busk. Det ser det hyggeligt og varmt ud, og man får straks en fornemmelse af, at der bor nogen der langt ude i mørket, nogen der har det rart.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Lys i mørket”

  1. Hej . Smukt , som altid . Min engel har mistet en vinge ,og dermed sin mest dekorative værdi ,forhåbentlig dog ikke sin symbolske . Det bli´r vel Jul li ´dan ! Yndigt med efeulysene . Kh . M .

    Like

Der er lukket for kommentarer.