Solstrejf og glasbær

I forgårs stod solen op. Det er ganske vist. Måske tror du slet ikke på mig, men det gjorde den. Det skete godt nok lidt sent, det må man indrømme. Omkring klokken ni om morgenen, mens hunden og jeg gik vores ‘før mor kører på arbejde’ tur. Jeg tror måske, solen lider af vinterdepression. Det er som om den ikke orker så meget som at stå op før langt hen på formiddagen.

Billede6

Men da den endelig stod op, blev det noget så smukt. Nattedisen blev jaget på tilbagetog og flygtede ned i engen. Kun toppene af de store egetræer kiggede igennem og blev ramt af solstrålerne.

Billede3

Køerne tog morgensolbad.

Billede7

Og hunden og jeg gik vores sædvanlige tur omkring græsmarken…

Billede9

… og gennem haven på tilbagevejen for at beundre glasbærbuskens lysende, lilla bær.

Billede4

Den er da lidt af et mirakel, sådan en glasbærbusk. Uanseligt står den der hele sommeren uden at gøre væsen af sig, men når så efteråret kommer, viser den sit værd. Dens klare farve er fokuspunktet i bedet nu. Dens latinske navn, Callicarpa, betyder ‘med smukke frugter’. Et passende navn.

Det er da godt, at der er noget, der er mere på dupperne om efteråret end om sommeren – ellers så det da skidt ud.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Solstrejf og glasbær”

Der er lukket for kommentarer.