Bark og mos – den runde skål

Det lykkedes. Det kunne godt have være mere perfekt. Men det lykkedes. Det var første forsøg – næste gang bliver det flottere. Men den kan nu sagtens få lov at stå fremme.

Her er forlægget – den tyske og meget perfekte.

Billede5

Her er min. Den knap så perfekte – men ganske ok kugle.

Billede2

Mit mos er grovere. Men det er nu engang det, der vokser heromkring. Mit bark er også grovere. Men det er nu engang det, der er i henholdsvis brændestablen og på vores store ahorntræer, der skæller lidt. Så det er det, jeg bruger.

Fremgangsmåden? Jeg formede kyllingenet efter en rund potteskjuler. Sørgede for, at de overklippede spidser stak op hele vejen rundt i toppen. De giver noget, tråden kan vikles omkring, så den ikke glider af. Derefter mos på, vikle, vikle, så barkstykker, vikle, vikle, og til sidst bøjede jeg alle de små, stikkende trådender ind i kuglen og puttede en vindheks i skålen.

Der skal øves med teknikken, og jeg skal prøve at bruge en tyndere tråd næste gang. Men så besværligt er det heller ikke.

Nu står kuglen på havebordet udenfor B&B’en sammen med et par af mine betonting. Det er nu dejligt, når man selv kan lave havepynt. Både for egoet og for pengepungen.

Billede1

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Bark og mos – den runde skål”

 1. Hej Karen den er da vildt flot, det har du gjort godt :-). Samtidig ser det flot ud sammen med de andre ting ved din B&B :-). Tror det er rigtigt med en tyndere tråd, tænker at det er nemmere end alm vindselstråd, kh Margit

  Like

  1. Tak Jette 🙂
   Egentlig er vindhekse de buskstore planter, der vokser i ørkenområder, og som formerer sig ved at rive sig løs, trille med vinden og sprede frø. Tumbleweed, kalder de den i USA. Men de sølvgrå Gnaphalieae (det hedder de faktisk 🙂 ) ligner, og de bliver kaldt vindhekse – og det er noget mere mundret.

   Like

 2. Vildt fint. Faktisk kan jeg bedre lide din end forlægget. Det må jeg have prøvet en dag. Jeg har før lavet ting af mos men ikke lige sådan en kugle som din.

  Like

Der er lukket for kommentarer.