Fra shop-o-fob til shopaholic?

Shopping-genet. Det et et gen, jeg altid har været overbevist om, at jeg manglede. Bare tanken om en dag på strøget og i Salling og Magasin giver mig kuldegysninger. En ægte shop-o-fobs mareridt.

Men det har vist sig, at det ikke var genet, der manglede. Det var de rigtige butikker. Dem man sjældent finder i storcentre og på hovedstrøg. Små butikker med personlighed, engagement og varme. Hyggelige gårdbutikker lidt væk fra alfarvej som Susannes  Bonderosen, der har juleåbent i denne og i næste weekend, og hvor jeg skal ud i morgen. Og indbydende netbutikker, der har andet end mainstream-varer som Nanas Drømmegaven.

I går var jeg i Galten på posthuset (læs: Brugsen) efter en pakke.  Det var en pakke fra Drømmegaven, en pakke med en julegave i (jeg siger ikke hvad eller til hvem) og de her tre fine julehjerter, jeg umuligt kunne stå for.

Billede4

Flere julehjerter? spurgte Bondemanden med et glimt i øjet, mens han mumlede noget om Gertrud og om at fare vild i julepynten. Heldigvis har han et overbærende sind. Jo tættere vi kommer på december, jo lettere falder jeg i og ‘kommer til’ at købe noget.

De tre hjerter skal hænge i et af stuevinduerne i december og fange det lys, der om dagen kommer ind gennem de nu så bare grene, og de skal glitre i lyset fra de fyrfads- og bloklys, der er tændt i vindueskarmen om aftenen.

Billede2

Der går ikke ild i gardinerne, for som vi bor, trækker vi ikke gardinerne for om aftenen. Hvem skulle kunne kigge ind ad dem? Højst et rådyr fra den anden side af vejen.

Lysene ser så hyggelige ud, når vi kommer ind mod huset udefra med en spand brænde eller efter en hundetissetur. Varmt, trygt og indbydende. Sådan skal et hjem være. Og hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man – så må det omvendte vel også være tilfældet.

Billede5

Hvor der er husrum, er der (jule)hjerterum.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Fra shop-o-fob til shopaholic?”

 1. Hej Karen… Glæder mig ti lat møde dig… I er så velkommen… Ja jeg har ikke så meget tid til at blogge for tiden….. Jeg arbejder på højtryk i mit lille binderi….
  Vi ses – og tak for omtale…
  Knus Susanne

  Like

 2. Hvor er det dejligt, Karen, at høre at du er glad for dine nye (helt uundværlige!) julehjerter. Og det er så godt at se billeder af dem, og at blive omtalt på din lækre blog 🙂 Tak for det! God fornøjelse med ophængningen, og god weekend!
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.