Lagkage af nøddemarengs med choko-kaffecreme

Jamen, fik I da slet ingen lagkage? Det var mere end en af mine yngste venner – en der stadig kun har etcifrede tal i sin alder – kunne fatte. For man kan da ikke have fødselsdag uden at få lagkage? Jeg kunne berolige hende med, at jo da – ganske vist en voksenlagkage, men en lagkage, det var det.

En lagkage med to bunde af nøddemarengs og den lækreste bløde choko-kaffecreme imellem og ovenpå. Drysset med lidt kakao til pynt.

Billede6

Den smelter på tungen og lige ud på sidebenene. Rynker skal bekæmpes indefra, siges det – og man bliver heller ikke smuk af ingenting, vel?

Jeg lavede to store lagkager til arbejdet og to i portionsstørrelse til Bondemanden og mig. Han ville vist have foretrukket, at det var omvendt…

Her er opskriften – den er til 4 store bunde og 4 små, så du må selv dividere eller gange efter behov.

Nøddemarengs – sprøde, smeltende og med lidt at tygge på:
6 æggehvider
300 g sukker (50 g pr. æggehvide)
200 g hakkede hasselnødder – lidt flere eller færre betyder ikke noget. Der var 200 g i posen.

Pisk hviderne stive, pisk sukkeret i og rør til sidst hasselnødderne i. Læg bagepapir på bageplader og tegn cirkler i den størrelse, dine bunde skal have. Vend bagepapiret og fordel marengsmassen indenfor cirklerne.

Bag bundene på 125 grader med varmluft. De skal have ret lang tid – halvanden til to timer – og lad dem så stå i ovnen med ovndøren på klem, til ovnen er helt kold. Brug en vinprop til at holde ovnlågen åben, så du ikke kommer til at lukke den pr. refleks.

Cremen – den luftige, bløde, søde og forførende creme:
7,5 dl piskefløde
150 g mørk chokolade (50 g pr. 2,5 dl fløde)
3 spsk nescafe (1 spsk pr. 2,5 dl fløde)

Smelt chokoladen og kaffepulveret i fløden. Rør godt rundt og køl fløden helt af i køleskab. Lad den gerne stå til næste dag. Tag cremen ud af køleskabet og pisk den til en let og luftig creme, lige inden du skal bruge den.

Læg kagen sammen lige før, den skal spises. Den skal ikke stå og trække som andre lagkager. Marengsen skal være sprød, cremen skal være blød – ikke omvendt.

Billede5

Spis den så og nyd hver en salig bid, mens den smelter på tungen. Og man kan sagtens bage den, selvom man ikke har fødselsdag.

Billede6

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

10 kommentarer til “Lagkage af nøddemarengs med choko-kaffecreme”

 1. Uhm den er jo lige til at gå til. Men hvad mon man kan putte i i stedet for kaffe. Jeg kan ganske enkelt ikke lide kaffe, heller ikke i kager og chokolade 🙂

  Like

  1. Hej Lene,
   Din kommentar var røget i spamfilteret, det sker uheldigvis en gang i mellem. Måske kunne du bruge en kraftigere chokolade? Eller måske prøve med lidt revet appelsinskal? Det skal jo bare være noget, der smager godt sammen med nødder 🙂
   Vh/Karen

   Like

 2. To minutter i munden, to timer i maven – og 20 år på hofterne! Jeg har en lignende opskrift, den skal en tur i fryseren og er sprød, når den spises. Så den kan laves på forskud eller “til lager”.
  God weekend til jer begge.

  Like

   1. Det er jo en sandhed med modifikationer,nu har jeg spsis labre Larver i en uendelighed og se hva der er sket????Nada Nul nix ikke en Karen Dytfis jeg er stadig Hansi the average Guy

    Like

Der er lukket for kommentarer.