Glade majs med udsigt

Vi har stadig majs i haven. De er fænomenalt gode i år, og vi spiser løs af dem. Helt på den gammeldags facon, for det er næsten synd at gøre andet ved dem. De er så sprøde, søde og lækre, og de er et helt måltid i sig selv.

Billede5

At der er stadig majs i haven er lidt af et held. Var det nu blevet frostvejr, som det så ofte bliver i efterårsferien, ville frosten have taget dem, og vi ville slet ikke have fået en eneste majs i år. De blev nemlig sået en anelse sent. Lige en anelse. En månedstid faktisk. Jeg havde glemt frøene… Nogle gange følger heldet virkelig de tossede…

Vores majs vokser oppe i markbedet sammen med squash, bønner og græskar. En lille plet ind mod læhegnet med fuld sol. Bondemanden ryddede omkring 100 m2 til mig nedenfor køernes madpakker sidste år, og jeg udnytter dem fuldt ud til de pladskrævende, varme- og solelskende planter.

Billede2

Alting vokser godt deroppe, og det er en fornøjelse bare at være der. Kigger man ned, har man udsigten over engen til elverpigernes eng. Kigger man op, er der det vide udsyn over markerne, hvor der er højt til himmelen.

Billede4

Majsen kan kigge ud til begge sider. Og den siger tak for vand og udsigt med de sødeste kolber.

Picture2

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

2 kommentarer til “Glade majs med udsigt”

    1. Hehe – når majsen er en heldig kartoffel, ser det jo ikke så ringe ud 🙂 Det er dejligt med masser af plads – men det skal jo altså også passes, så jeg har måttet udvikle et lidt afslappet forhold til ukrudt for ikke at få (mere) slidgigt i fingrene 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.