Dekorationer med mos og bark

Jeg siger det med det samme. Det er ikke noget, jeg har lavet. Endnu. Det står på ‘to-do’ listen.

Det var noget, jeg så hos en blomsterhandler i Nördlingen – ja, det hedder byen altså. Jeg troede helt bestemt, det måtte være områdets IT-kraftcenter, når byen ligefrem var opkaldt efter nørder.

Billede14

Det var det så ikke…. og det kunne jeg nok have gættet, når byens valgsprog var: ‘De skønneste hjørner er runde’. Men blomsterhandleren – blomsterhandleren var et kreativt kraftcenter.

Billede6

Der var både bolde og kranse omviklet med mos og pyntet med barkstykker. Og de var noget så kønne. Hvordan boldene er lavet, har jeg ikke regnet ud endnu. Bundet over en skal formet over en bold? Over en ballon? Måske du ved det, og så vil jeg meget gerne høre det.

Her er et nærbillede.

Billede5

Der var så mange mennesker i butikken, at jeg ikke ville gå ind og spørge. De kunne nok også blive fornærmede over, at jeg ikke bare købte en. De var dyre, og det var vel rimeligt nok. De lå bare udenfor mit feriebudget.

Men man kan jo altid starte med en krans.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Dekorationer med mos og bark”

 1. Hej Karen
  Jeg har tidligere lavet noget lignende, og vi byggede kuglerne op omkring sammenkrøllet avispapirs, som blev gjort lidt vådt inden vi bandt mos på. Det virkede utrolig godt og det varede længe før kuglerne tørrede ud.

  Like

 2. SPÆNDENDE….Man kunne ikke “pakke” en plastic urtepotte ind i mos og så bygge på..
  .Hilsen Joan M

  Like

 3. Meget dekorative – og anderledes – har aldrig set det før, men det giver da inspiration, til at prøve sig frem 🙂

  Like

 4. Hej Karen, det med hønsetråd lyder som en god ide, så ville jeg komme frisk mos udenom med vindselstråd eller en anden tråd som du kan lide, derefter bark efter samme princip, det er også det billigste, jeg ville ikke bruge limpistol, det er ikke nødvendigt. Hvis du har pil, kan du lave en kugle med hul i og gøre det samme, god fornøjelse :-). Jeg forventer at se dem bagefter, måske skulle jeg også selv prøve :-), kh Margit

  Like

  1. Som jeg kan se på kuglerne, er barken også bundet på. Lim er der ikke noget af. Jeg vil prøve i weekenden 🙂 og jeg skal nok vise frem – hvis de bliver gode. Og hvorfor skulle de ikke blive det?

   Like

 5. kommer an på om kuglen er massiv eller hul er den hul så er det lavet over en ballon,som de gamle papmachë sparegrise som vi lavede i 70erne i de børnehaver jeg arbejdede i.er de massive så er det nok som Pia nævner det,bygget op over Oasis,så er det bare med at lade kreativiteten råde
  Go´Tirsdagsdag

  Like

 6. Det er smukke ting, du har fundet.
  Jeg ville forsøge med en kugle tør-oasis (den brune), hvor du nåler tørt mos på (med “hårnåle”). Herefter kan der limes barkstykker på ved hjælp af en limpistol – men det kræver, at mosset er tørt.
  Det ser lidt ud, som om materialerne er bundet på på de tyske yndigheder – måske ved hjælp af en tynd fiskesnøre (?).
  Hvis du ikke lige har en kugle tør-oasis, kan du sagtens lave en selv af den grønne oasis – men bark/mos dekorationerne kunne jo også være 4-kantede ?

  Like

  1. Hej Pia,
   Kuglerne var hule, så man kunne sætte en plante i. Jeg har fået et forslag om at forme kuglen i hønsetråd – det vil jeg prøve. Men med oasis kan man lave fine kugler, der kan ligge til pynt udenfor. Også en god ide. Jeg tror, det er myrtetråd, de er bundet med – en brunlig en.
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.