Når det bliver så tidligt mørkt…

Det er altså lidt af et haveproblem, at det bliver så tidligt mørkt. Det er faktisk kun i weekenderne, man kan nå at gøre nogetsomhelst, og når man så også skal noget der, overtager fuglegræs og visne blade det hele. På et splitsekund.

Billede1

I denne weekend holdt vi fødselsdag med masser af gæster. Der ville man jo gerne have haft, at det hele så lidt pænt ud, ikke? Nå. Det kom det ikke til. Man kan jo ikke en gang slå græsset, når det er så vådt. Det er ellers noget, der pynter øjeblikkeligt. Der skulle man måske være glad for, at det blev så tidligt mørkt?

Billede3

Men mon ikke også gæsterne hellere ville have masser af god mad end en flot have – hvis de kun kunne vælge en af delene? Det tror jeg faktisk nok.

Billede2

I næste weekend skal vi ikke noget, så der håber vi på tørvejr og kvalitetstid med ukrudtet og de mange, mange blade fra alle de store træer.

Indtil da håber jeg, at blikket trækkes over mod pyntegræskar, husløg og andet godt, der pynter i haven lige nu. Der er jo også udsigten, der under alle omstændigheder er dejlig.

Billede5

Og de mange små detaljer i efterårsforfaldet, der egentlig er smukke i sig selv.

Billede4

Jeg må lige vifte visne blade af potterne og borde og stole – det kan gøres i både regn og halvmørke. Og så ellers vende blikket de rigtige steder hen.

Billede6

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

8 kommentarer til “Når det bliver så tidligt mørkt…”

 1. Det er gået stærkt de sidste dage med nedfaldne blade, jeg syntes egentlig at det er smukt, i hvert fald et stykke tid, det ser ud som om at haven har fået vinterdyne på, men sengetøj skal også skiftes og når bladene bliver sorte og slaskede, jahh…..så må de væk og give plads til nyt betræk :-). Håber at I nød festen, maden så super ud :-), kh Margit

  Like

 2. … men dine billeder får mig igen til at tænke “Jeg skal nu op til Karen og Bondemanden engang for at komme en tur ned til elverpigernes danseplads!”
  Til min søns konfirmation fortalte jeg en god veninde, at jeg ikke havde fået tid til at pudse vinduerne. Hun svarede mig “Det er godt, for man skal have mod til, at der var tre ting, man ikke nåede at få gjort. Se nu hvor vilde alle er med dine kager og alt det andet, du nåede at lave! I godt selskab er det ikke vinduerne, man har øje for!” Som de siger i Randers “Man skal ikke hænge sig i bagateller …” Og det har jeg øvet mig på lige siden …

  Like

  1. Er der egentlig noget, der hedder Randers Reb længere? Den var nu så god 😀

   Nej, det vigtigste er ikke, om der ser perfekt ud, eller om man husker chokoladen. Det vigtigste er, at man hygger sig sammen med de søde mennesker, man har inviteret.

   Like

Der er lukket for kommentarer.