Landsbyidyl som dengang, det var før

Det her bliver den sidste historie fra vores ferie i det sydlige Tyskland. Men I skal nu lige se et par billeder af den tyske, landlige idyl, for der var noget så dejligt.

På Romantische Strasse, den 400 km lange rute, der forbinder den ene historiske perle med den anden, ligger landsbyen Detwang.

Billede5

Man kan kigge ned på landsbyen oppe fra Rothenburg, og man kan gå derfra til Rothenburg på et kvarter ad en stejl sti.

Billede1

Det er et af den slags steder, som man normalt bare kører forbi og kigger på, mens man tænker ‘Hvordan mon det er at bo der?’ Og så er man  straks i gang med at forestille sig den ene historie efter den anden – hvordan bagerens søn forelskede sig i smedens datter, hvordan mølleren snød på vægten, hvordan to drenge fik smæk for at smide sten efter den gamle gase.

Billede4

Landsbyen har ligget der siden år 960, og der ligger den godt. Den ligger lige ned til floden Tauber,

Billede6

og består såmænd kun af nogle få huse og B&B’er, en hyggelig gammel kro, et par gårde med får, gæs og kalkuner og to små, hyggelige campingpladser, der også ligger lige ned til floden.

Billede3

Og så har den en meget smuk, gammel kirke med en udskåret altertavle, lavet af den berømte træskærer, Tilman Riemenschneider, i 1505. Man føler historiens vingesus, så det kribler ned ad ryggen. Hvor mange mennesker har ikke siddet i den kirke og kigget på lige præcis den tavle igennem århundrederne? Hvad har de tænkt på imens? Gud? Frokosten?

Billede2

Det var et godt sted, vi valgte at bo, og et held vi fandt det, når man nu tænker på, hvor stort vores naboland er. En større kontrast til motorvejens rumlen er nok svær at finde.

Billede7

God onsdag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Landsbyidyl som dengang, det var før”

 1. Det var omvendt, det var smedens søn der forelskede sig i bagerens datter…..hun var jo jomfru ;-), det ser ud til og lyder til at det har været en god tur. Bare man kommer lidt udenfor motorvejen ske der ting og sager, kh Margit

  Like

  1. Men bageren ville have, at hun skulle giftes med møllerens søn, der var en fæl snydepels ligesom sin far… og en dag gik præsten tur langs floden, hvor han mødte de to unge, forelskede og fortvivlede. Han sagde…… 🙂 Ja, det er væk fra motorvejen, det hele sker! Kh, Karen

   Like

 2. Ferie ved Moselschleife Ellenz Poltersdorf spise hos Restaurent Weingut Hausmann og købe noget fantastisk Vin hos Weingut Kranz ud Porten Erhard og Elisabeth har hvidvin som er mere end1o år gammelt,
  og Ferie ved Saarschleife i Mettlach tæt op ad den franske Grænse smukke områder og Weser bergland er også smukt at holde ferie i skal ikke så langt sydpå skal man til Jadebusen i Friesland ved Jever og Wilhelmshaven og besøge Greet Siel der stå tiden også stille med de gamle Huse og Torvet

  Like

  1. 🙂 Det er ikke sidste gang, vi skal til Tyskland på ferie. Det er dejligt afstressende at rejse på den måde – hvis man lige ser bort fra motorvejens forskrækkeligheder – og der er så mange små perler at besøge.

   Like

 3. tak ska do hawde ja der findes heldigvis steder på vores klode hvor tiden har stået stille.Gasthof i Detwang hedder Schwarzes Lamm Kirken hedder St.Peter og Paul og ja man kunne vel trives der.
  hvis ikke man er Byverrückt og absolut skal bo i en Storby
  Go´Onsdagsdag

  Like

   1. jeg er født og opvokset i Tyskland har venner i Ostfriesland Niedersachsen Nord Rhein Westphalen Baden Würtemberg Rheinland Pfalz og Saarland.der er såååååå mange
    fantastiske steder i Tyskland så man kan bruge årevis for at udforske og besøge dem

    Like

Der er lukket for kommentarer.