Når strømmen går

Når strømmen går en tidlig morgen i den sidste del af september, bliver det mørkt.

Billede1

Og så er det, man tænker over, hvor meget vi egentlig har brug for strøm. Det handler ikke kun om lys, computere og den slags – nej, det handler om meget mere basale ting.

Der er ikke noget vand – pumpen i vores brønd er elektrisk.

Der er ikke varme eller varmt vand – pillefyret kræver strøm for at køre piller igennem sneglen til brænderen.

Der er ikke strøm på hegnet – kræene kan løbe ud, hvis det passer dem. De kan nemlig lugte strøm, og derfor holder de sig væk fra hegnet. Ingen strøm er lig med udgangstilladelse.

Picture2

Der er heller ikke nogen telefonforbindelse, så man kan ringe og spørge, hvorfor der ingen strøm er. Mobildækningen er nemlig ringe her.

Fryseren, der blev fyldt op med en halv gris i går aftes, går i stå. Køleskabet går i stå. Vaskemaskinen går i stå. Faktisk går ens verden i stå i det øjeblik, strømmen går.

Det får nogle til at ønske sig tilbage til den tid, hvor man klarede sig uden strøm. Ikke mig. Jeg har svært ved at se idyllen i brandfarlige petroleumslamper, i at hugge brænde eller skovle kul i en uendelighed, isblokke fra ismanden, pigtrådshegn, der rev dyrenes skind til blods, og en halv gris, der skulle saltes for at holde sig. Jeg har heller ikke spor lyst til at leve uden telefon, computer, vaskemaskine, støvsuger eller strygejern. Og jeg bruger det hele med god samvittighed, for vi har solceller, der så rigeligt dækker vores strømbehov.

Heldigvis kom strømmen igen meget hurtigt, og der var ingen skade sket. Men en lille reminder – det var det.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Når strømmen går”

  1. PY-HA – godt I hurtigt var “kørende” igen 🙂
    Men måske alligevel godt med sådan en lille reminder – jeg kom i alt fald til at tænke 😉

    Like

Der er lukket for kommentarer.