Selvforklarende?

For nogen tid siden filosoferede jeg lidt over, at en bøn og en bønne hedder det samme i flertal, nemlig bønner. Den fangede min blogkollega Jette fra bloggen Bagning med Budget m.m.  Jette, der ud over at være en gudsbenådet bager, er præst på Fyn. Sammen kunne vi grine lidt ad den gode gamle: ‘Vil du lave en god kop kaffe, hjælper hverken tro eller håb. Der hjælper kun bønner.’ Ja, ja – den er gammel – men gamle vitser bliver kun gamle, hvis de er gode, ikke?

Den samme tanke må have strejfet en anden Jette – nemlig den Jette, der havde lavet den smukke blomsterpynt til høstgudstjenesten i Sjelle Kirke (2. landsby til højre). Der var de skønneste arrangementer af korn og grøntsager, georginer og chrysantemum.

Billede6

Men hvordan var det lige, hun havde pyntet prædikestolen? Vist med et glimt i øjet.

Billede5

Og et stort bundt bønner. Ikke bare bønner, men pralbønner endda. Så var de brede smil på plads til en festlig høstgudstjeneste med glad spillemandsmusik leveret af De Dover Spillemænd.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Selvforklarende?”

  1. Hej karen. Tusind tak for de overvældende pæne ord. Og en ualmindelig smuk høstkrans – og tankevækkende udsmykning af en prædikestol. Graveren og jeg har netop siddet og talt om, at der rundt om i landet laves mange skønne pyntninger af kirker i forbindelse med høstgudstjenester – dine tanker kunne ikke falde bedre i tråd med det.
    mange hilsner Jette

    Like

Der er lukket for kommentarer.