Septembersol og nyt liv i haven

Solen skinner, himlen er septemberblå, og det ligner sommer. Sikke en forskel fra sidste uge, hvor det bare regnede og regnede. Regnen og blæsten tog hårdt på havens blomster. Og regnen har fået ukrudtet til at gro med ekspresfart. Det er svært at følge med.

Billede6

Det var derfor med en vis bæven, jeg gik i haven i går for at vurdere, hvad der skulle gøres først, og hvad der kunne vente lidt. Men sikke en dejlig overraskelse. For mens jeg har bagt gæstebrød inde i det varme køkken eller været på arbejde, er der nye blomster, der er sprunget ud. Blomster med farve og sensommerglød.

Billede2

Den lille klematis, jeg købte i foråret er begyndt at blomstre. Helt nede ved jorden og på ganske små ranker, men alligevel.

Billede3

Rosenslyngerne slynger sig, som rosenslyngere skal.

Billede4

Også roserne er der gang i igen. De her bliver ved, til frosten kommer. Jeg skal huske at plukke de sidste knopper til juledekorationerne…

Billede8

Der er nu stadig brug for en ordentlig gang lugning – men med en let oprydning og nye dekorationer i potterne hjælper det allerede. Lyng, de tørre vindhekses sølvgrå, spøjse grene, de frodige pletter i luften – sammen danner de en rolig baggrund for græskarrene, der nu begynder at modne i markbedet og langsomt vil indtage haven mere og mere. For igen i år er der mange – mange flere, end jeg kan bruge selv.

Billede7

Alt i alt sker der nok ikke noget ved, at jeg ikke får gjort så meget mere ved tingene lige i dag.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Septembersol og nyt liv i haven”

 1. Glæder os til at se og høre hvad du ser på festivalen, næsten som salmen, “øjne, I var lykkelige”

  Like

 2. Dejlige sensommer / efterårs-billeder – en tid på året, jeg holder rigtig meget af ❤
  Rigtig god bedring med hånden – AV AV da 😦
  God festival – jeg overvejer også at tage derind i morgen.

  Like

 3. Det må være skønt at have flere græskar end man selv kan bruge. Jeg har aldrig prøvet at dyrke græskar, men det bliver jeg vist nødt til at prøve næste år.

  God tur til Århus! Jeg afventer spændt dine billeder og tekst fra besøget 🙂

  Like

  1. Du må prøve det, Nana. Det er så nemt, så nemt, og så har man til hele efteråret plus lidt. Sidste år byttede jeg en kassefuld til blomster i en blomsterbutik 🙂

   Jeg skal nok tage mange billeder derinde 🙂

   Like

 4. Kunne ikke selv komme til festival, så dine øjne og øren er så velkomne her, på forhånd tak 🙂

  Like

  1. I’ll do my very best 🙂 Vi skal kun derind i dag, selvom der sker en masse over weekenden. Lørdag og søndag er vi bare booket op til anden side. Lidt øv – men man vil jo gerne nå det hele.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: