Rosinsnegle med kanel og birkes

I august og september kommer der mange B&B gæster fra sydeuropa. Og sydeuropæere kan generelt godt lide lidt sødt til morgenmaden. Derfor dufter køkkenet af kanel, smør og sukker – mmm…. forjættende dufte.

Billede3

Men jeg bliver så træt af at bage det samme og det samme, så jeg prøver at finde på nyt hele tiden. Inspirationen kommer mange steder fra.

For et års tid siden lånte jeg en skøn bog på biblioteket: Sif Orellanas bog om Greven, Kammerjunken og den Dragende Citronmåne. I den er der en opskrift på snegle med  birkes og rosiner. Det kunne jeg huske, og at det så lækkert ud, kunne jeg også huske. Til gengæld kunne jeg ikke huske opskriften. Så jeg lavede en selv. Den er næppe helt magen til – men sneglene bliver rigtig gode.

I skrivende stund sidder der to italienere i B&B’en og spiser løs af dem, mens de kigger ud på køerne og på morgensolen, der skinner på markerne.

Billede4

Til dejen skal man bruge:

700 g mel
4 dl mælk
1 pk gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 generøs tsk kardemomme
70 g smeltet smør

Til fyldet skal man bruge:

2 håndfulde rosiner
25 g birkes
1 dl kogende vand
2 spsk kanel
100 g sukker
75 g blødt smør

Rør gæren ud i mælken og tilsæt mel, sukker, salt, kardemomme og smeltet smør. Ælt det godt sammen og stil dejen til at hæve en times tid.

Billede1

Kom rosiner og birkes i en skål og hæld kogende vand over. Lad blandingen stå og trække, mens dejen hæver. Hæld blandingen over i en sigte og lad den dryppe af – tryk lidt på blandingen med bagsiden af en ske, så overskydende vand løber fra.

Put blandingen i minihakkeren sammen med blødt smør i tern, sukker og kanel og kør det til en ensartet masse.

Del dejen i to, form to rektangler, smør fyldet på – let at fordele med en dejskraber – rul sammen på den lange led og skær i 3 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade og lad det hele efterhæve i en halv times tid.

Billede2

Bag sneglene i ca. 25 minutter på 200 grader.

Så er der snegle, og de kan sagtens fryses, hvis de ikke bliver spist alle sammen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Rosinsnegle med kanel og birkes”

 1. Mmsfilibaba.det er hoftecreme pur eller som vi plejer at sige.til slankhedens bekæmpelse
  elsker Birkes som i Thüringer Mohnkuchen men det er ikke enhver danskers smag at spise Birkes i Kager

  Like

 2. Hej Karen. Lækre snegle 🙂 Og lidt pudsigt, jeg afleverede i går på biblioteket, den bog du refererer til 🙂 Og selv om man kan finde rigtig meget på nettet, så er der noget særligt ved at sidde med en bog i hænderne og lade blikket fornøje sig med gode billeder og inspirerende tekst.
  God dag til dig – tydeligvis med sol og høj himmel.
  Jette

  Like

  1. Ja, det er dejligt. Den er sød, den bog, ikke? Jeg kan godt lide hendes eventyr om kager og brød, og selvom man ikke har småbørn derhjemme, kan man sagtens nyde dem – både historierne og bagværket 🙂
   Også god dag på et solbeskinnet Fyn.

   Like

Der er lukket for kommentarer.