Food Festival i Aarhus

Der sker så meget i  september. Det er sådan en dejligt aktiv måned. Og så kan den være så køn med sin blå, blå himmel, sin friske luft, de glødende georginer og skinnende lakrøde bær i hegnet.

Billede7

En rigtig god måned.

En af de mest spændende septemberbegivenheder er Food Festival. For tredje år i træk er der Food Festival på Tangkrogen i Aarhus fra fredag den 5. til og med søndag den 7. september.

Picture1

Det er helt klart den største madbegivenhed i Danmark – ja faktisk i hele Norden. Sidste år var der 27.000 gæster og over 250 aktører og kokke. Det et stort på alle måder.

Ligesom de foregående år er pladsen delt ind i forskellige emneområder – Havet, Planteriget, Nordiske Dråber m.m. – og noget af det efter min mening allermest spændende: Den lokale smag af Danmark.

Food festival skilt

Sidste år brugte jeg en hel del tid på lokale madvarer og specialiteter. Det er jo den slags, vi selv gør i, og både Samsø og Bornholm havde flotte, store stande med et utal af lækre produkter. Lokalpatriotiske ildsjæle med lækre smagsprøver på menuen – mmmm – dejligt.  Der kommer jeg igen i år. De der muslinger i citronolie….

Picture2

I det hele taget rummer festivalen de skønneste sanseindtryk for både øjne og smagsløg.

Picture8

Men der er også noget for hovedet. Ud over de mange stande er der nemlig et kæmpemæssigt program med aktiviteter af enhver slags, der handler om mad. Debatter, demonstrationer, undervisning…  Jamen – se selv her i programmet, for der er så meget, at det ville kræve en hel bog at få det hele med. Og det er endda kun det korte program. Det program, der også uddyber de enkelte aktiviteter, finder du her.

Igen i år følges jeg med Bondemanden derind fredag eftermiddag. Og igen i år vil vi nok slentre fra det ene sted til det andet, kigge lidt her, snakke lidt der, tage billeder, smage lidt og købe lækkerier med hjem. Hvilke af arrangementerne, vi vil deltage i, har vi ikke besluttet endnu. Vi skal nok skynde os lidt – de mest populære bliver hurtigt udsolgt – nogle af dem er det allerede, men der er stadig nok at vælge imellem.

Hvis du står der ved indgangen og ikke aner, hvor du skal starte eller slutte, kan du tage med på en rundvisning. Der er både generelle og mere emneorienterede rundvisninger. Rundvisningerne er gratis, og du kan melde dig til her.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.