Georginefestival

Grå himmel, dryppende træer og strålende farver i overflod. En regnfuld søndag eftermiddag. Hvordan kan man bruge sådan en dag bedre end på at tage til georginefestival hos Blomstergården ved Viborg?

Billede9

Selve haven ligger i en dal i et skønt, kuperet landskab – et istidslandskab ikke ulig vores eget her i Skivholme. Haven ligger beskyttet inde i dalen, omringet af store, gamle træer og masser af stedsegrønt, der kan give læ til de mange tusind blomster. Man går af labyrintiske stier.

Billede6

Og dukker ud til pludselige landskabskig med oceaner af farvestrålende blomster.

Billede8

Georginerne var weekendens store nummer, men haven byder også på andre skønheder. En syrenhortensia – en Limelight, tror jeg – så stor og smuk.

Billede10

Når bygerne blev for voldsomme, kunne man trække ind i tørvejr i det store telt, der var fyldt af smukke blomsterarrangementer.

Billede4

Billede1

Billede2

Alle georginerne har skilte, så man kan se deres navne og bestille dem, man ikke kan leve uden, og det er nogle stykker, er jeg bange for. Lommepengene er truet – igen. Man kan bestille knolde nu til levering i foråret. Jeg besindede mig og besluttede at bestille på nettet, når jeg kom hjem, for ikke at ende med flere georginer, end jeg har bede til. Man kan jo selvfølgelig altid lave sig et ekstra bed et sted….

Blomstergården ved Viborg har udover georginer, dagliljer og meget andet, også masser og masser af frugttræer. Æbletræer og mange paradisæbler. Om tre uger har de festival igen. Æblefestival. Til den tid er georginerne slet ikke afblomstret endnu – så måske skulle man gøre turen en gang til? Dobbelt glæde?

Det gjorde ikke noget, at det regnede. Faktisk lyste farverne endnu mere mod den blødt grå himmel og de mørke stedsegrønne vægge i haven, end de ville have gjort i solskin.

Billede5

Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til. Jeg mødte Margit Bruun fra Bruuns Have deroppe – hun var, som jeg, også svært bevæbnet med kamera, så måske kommer der flere billeder derfra på Margits blog?

Nåede du det ikke i år, er georginefestivalen en årligt tilbagevendende begivenhed. Og man kan selvfølgelig altid komme i havens åbningstider. Den er helt afgjort et besøg værd.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Georginefestival”

 1. Hej Karen… Jeg nåede det desværre ikke… Synes altid der er så meget i weekenden..
  Håber det kan lade sig gøre næste år.. For det kunne være hyggeligt at mødes..
  Knus Susanne

  Like

  1. Du har ret – weekenderne er simpelthen et par dage for korte til alt det, der skal nås. Det er også sjældent, at jeg sådan kommer væk fra vasketøj og ovn i en sommerweekend. Men det kunne være hyggeligt at mødes, og det må vi bare se at finde ud af.
   Knus, Karen

   Like

 2. Tak for sidst Karen, det var rigtigt hyggeligt at møde dig, nu havde vi begge følge på ellers kunne vi godt have drukket en kop kaffe og have snakket videre 🙂
  Jeg bruger også ferramol, ellers havde jeg ingen have, de vælter op nede fra engen og dernede er det jo håbløst!
  OG DEN KAMP VIL JEG VINDE, SÅ KAN DE LÆRE DET; KAN DE!!!! 🙂
  Kh Margit

  Like

  1. Selv tak, Nana. Sneglene æder også mine. Og de guffede også løs ude hos Blomstergården. Jeg må indrømme, at jeg bruger ferramol ved georginerne. Og rå vold. For jeg holder altså mere af georginer end af snegle. Jeg overvejer et stort højbed med sneglekant til georginerne…

   Like

Der er lukket for kommentarer.