Ovnfritter og lidt om en dækkeserviet eller to

Ko au Vin er bedst med ovnfritter. Det er hermed bevist. Og ligesom alle gryderetter er den også bedst, når den har stået en dag. Smagen udvikler sig i gryderetter, og de fleste af dem har godt af at trække en dags tid.

Billede2

Ovnfritterne er lidt svære at få sprøde, når kartoflerne er nye og vandholdige. Det går bedre efter jul, hvor kartoflerne er blevet mere tørre. Men med varmluft lykkedes det alligevel. Kartoflerne er vasket, skåret i frit-facon, vendt i en plasticpose med lidt olie og bagt på en bageplade med bagepapir på. Det er der ingen hokus pokus i. Og det smager godt hver gang.

Og så til noget helt andet.

Der var en, der sendte mig en mail og spurgte, hvor jeg havde købt dækkeservietterne, man så tit så hjørnet af på billederne. Det har jeg ikke. Købt dem, altså. Jeg har syet dem – for flere år siden. Det er mine høst-dækkeservietter og nogle af mine yndlings.

Billede1

Jeg faldt for stoffet med de små, amerikanske gårde og de de fine græskarmarker. Hyggeligt og lidt naivt. Og jeg havde lige mønstret med trekanterne – de flyvende gæs – patchworkblokkens amerikanske navn er Flying Geese. Meget apropos for stoffets årstid, høsten.

Friske morgener, modne græskar i det våde græs og gæs, der flyver over hovedet på os, mens de småskræppende skændes om, hvis tur det er til at flyve forrest. Det er lige nu – lige uden for vinduet.

I det hele taget er jeg glad for dækkeservietter og har mange. De kan variere i det uendelige, og de er nemmere både at håndtere og vaske end store duge – hvad der kan være meget praktisk, når man har kat. For katte mener, at hvis man lægger noget på et bord, er det for at de kan ligge på det. Det synes Puma i hvert fald.

Billede5

Det er nu godt, vaskemaskinen er opfundet, for han havde glemt at vaske fødder, før han hoppede op – den frække, kønne kattebisse.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Ovnfritter og lidt om en dækkeserviet eller to”

  1. Man kan få så mange skønne patchworkstoffer med søde, naivistiske motiver. Og bruger man dem til dækkeservietter, grydelapper og tehætter, kommer de ikke til at dominere i indretningen – giver den bare et pift 🙂 Takker på Pumas vegne – han mener jo, at det er enhver kats – og især hans – ret at blive tilbedt af os almindelige dødelige….

   Like

 1. Hej Karen. Flotte dækkeservietter 🙂 Og det med katten – det er lidt utroligt, men min kat gør nøjagtig det samme. Når der er noget nyt og fladt, så kan det ligges på – med kattehår til følge.
  Mange hilsner Jette

  Like

  1. Jeg tror simpelthen, at katte er genetisk programmerede til at gøre sådan 🙂 En bog eller en avis er også populære. Det er lidt som om de siger ‘hvorfor kigger du i den kedelige bog, når du kan kigge på mig?’

   Like

Der er lukket for kommentarer.