Ko au Vin

Ko au vin? Mener du ikke coq au vin? Den klassiske, franske kyllingeret? Nej, Ko au Vin. Den siden i lørdags klassiske danske ret med oksekød.

Lørdagens langsomme simreret var nemlig lavet med stort set de samme ingredienser som coq au vin – bare med oksebov i stedet for kylling.

Billede3

Man skal bruge:

150 g frosne perleløg
150 g bacon i skiver
250 g champignon
3-4 fed hvidløg
Ca. 1 kg bovkød i store tern
3 dl rødvin
3 dl vand
4-5 timiankviste
2-3 laurbærblade
Salt og peber

Hvis du ikke har købt kødet i tern hos slagteren, så start med at fjerne sener og ben og skære kødet i tern.

Billede1

Skær bacon i tern og steg det i en stegegryde i 3-4  minutter. Gør champignonerne i stand, mens baconternene steger. Vælg en bakke med bittesmå champignoner, hvis du kan. Det ser så dekorativt ud, når champingpingerne er hele i retten.

Tag baconternene op fra gryden og steg champignon og perleløg i en fem minutters tid. Tag også dem op af gryden og brun nu kødterningerne. Brun dem ad flere omgange, så de bliver brunet og ikke kogt.

Kom det hele tilbage i gryden,

Billede2

tilsæt rødvin og vand, kom en dusk timian og nogle laurbærblade ved, drys med lidt salt og peber og bring i kog. Bring kogningen under kontrol og lad retten simre under låg.

Så har du fri i en halvanden times tid, for så længe skal det stå og simre stille og roligt.

Når kødet er mørt, kan du tage låget af og koge sovsen lidt ind, og smage til med salt og peber.

Billede4

Vi fik ris og salat til, men helt ærligt – pommes frites – gerne ovnfritter ville nok have passet endnu bedre til end ris. Det laver vi i aften, for det var en stor portion, og der er rester. Nem mad til en mandag.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 thoughts on “Ko au Vin”

Der er lukket for kommentarer.