Forud?

Hele sommeren har vi sagt, at ‘det hele’ er en måned forud. Det begyndte med, at mælkebøtterne blomstrede i april i stedet for i maj, og sådan har det været lige siden. Nu er det august, og jeg synes helt personligt, at det godt må stoppe nu. Det der med at være forud. For det ligner september derude.

Himlen er septemberblå, græsset er igen saftigt og grønt af regnen, og i kanten af skoven begynder hyldebærrene at få farve.

Billede1

Det er smukt, men det er for tidligt. Cirka en måned for tidligt.

Den danske ingefær – den, der er så giftig, at den har tre kors på skiltet inde i den gamle bys apotekerhave (de tre, der var så uforsigtige at prøvesmage?) – de dukker op både hist og her og står der og lyser orange midt i alt det mørkegrønne.

Billede2

Det er smukt, men det er for tidligt.

De kønne, lyserøde duehoveder blomstrer.

Billede3

Det er også smukt, men også for tidligt.

Så hvad skal vi gøre? Tja – hvad kan vi gøre? Ikke så meget, vel? Der er vel ikke andet at gøre, end at få det bedste ud af det.

Men det må godt stoppe nu, for ellers får vi jul i november, og der er jeg altså ikke klar til nisser endnu.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

11 kommentarer til “Forud?”

 1. Ha ha, hvis vi skal holde jul i november, gad så vide hvornår vi så har forår igen? Blomster mælkebøtterne så i marts, puha….så har vi vist lidt travlt 😉
  Hvor sidder bakgearet…………………. 😉

  Like

 2. Kære Karen,om du bryder dig om det elller ej,så dikterer Supermarkederne at det er Jul fra Oktober måned.så det bliver næppe tidligere i År minetyskeVenner spøger allerede med,at der er hverken Lebkuchen eller Spekulatius at finde i både GevAld(Feinkost Albrecht)i eller Lidl :-

  Like

   1. Det er vigtigt at det så er Elisenlebkuchen de bruger Lebkuchen i deres Vild sovs og kalder det så Sossenlebkuchen die Pølsetysker die Pølsetysker sind meschugge 😎

    Like

Der er lukket for kommentarer.