Voksbønner

Regnen holdt op igen. Det har regn det jo med at gøre.  Kun Sankthansurterne stod lige så flot som før. Resten så lidt hærget ud – og havde dryptud.

Billede3

Katten vågnede, tog et nip kattemad og gik ud i Catworld for at jage/sove videre oppe på det gamle loft.

Billede1

Jeg gik i haven for at plukke noget aftensmad. Voksbønnerne begynder at blive modne. I modsætning til de små grønne bønner, der er lækre, mens de er bittesmå, skal man vente med at plukke voksbønner, til de er modne. De er først rigtigt lækre, når de skifter farve til helt gul.

En dejlig måde at spise dem på er at lægge dem i koldt, letsaltet vand, bringe dem i kog og lade dem koge i 3 minutter. Hæld vandet fra, dryp med en god olivenolie, og drys med parmesanflager. Enkelt og godt.

Billede2

En dejlig ret i sig selv eller som tilbehør til en skive kød. Vi havde rester af weekendens tyndsteg af egen avl. Steg, bønner og en salat med masser af krydderurter blev sammen med et stykke af de ‘perfekte flutes’ til en både køn og velsmagende aftensmad.

Billede2

Har du ikke voksbønner i haven, kan man tit finde dem hos grønthandleren. Prøv dem – det tror jeg ikke, du vil fortryde.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Voksbønner”

 1. Jeg vil have køkkenhave. Og så skal jeg huske voksbønnerne. Her holder regnen også pause. Og det har sådan set også regnet nok nu efter min mening! Det er gode, hyggelige billeder du viser. Man bliver glad af dem 🙂
  God tirsdag til dig!

  Like

  1. Tak i lige måde, Nana. Mht. køkkenhave, kan du jo overveje nogle højbede – med sneglekant. Det er utroligt, hvor meget man kan få ud af sådan nogle. Og der findes så mange flotte. Har du set Nina Ewalds nye bog om højbede? Den ønsker jeg mig til min fødselsdag 🙂

   Like

 2. Voksbønner har jeg kendt siden min Barndom,men man ser dem sjældent i Butikkerne 😦 må se at få gang i egen Avl.

  Like

Der er lukket for kommentarer.