Pizza er bedre end nervepiller

Hvad spiser man den første dag efter ferien? Noget sundt for at signalere, at nu er ferien og istiden ovre? Nøh – trøstemad. Rigtig trøstemad. En pizza med det hele. Hjemmelavet selvfølgelig. Med en hel balje rødvin til. Pizza og rødvin. Bedre end nervepiller.

Er din ferie også lige slut? Og har du også brug for terapi? Så læs med her.

Billede2

Dejen. Sæt den over, så snart du kommer hjem og gå så ud i haven. For kvoten for indeluft er brugt op på kontoret. Ud skal man. Og det kan man komme, mens dejen hæver.

Til dejen skal man bruge:

3,5 dl vand
250 g durummel
250 g tipo 00 mel – eller andet højproteinhvedemel
15 g gær
1 tsk salt
Olie til skålen

Rør dejen sammen og ælt den til en kugle. Kom olie i skålen og vend dejkuglen rundt i olien. Sæt dejen til at hæve til ca. dobbelt størrelse. Det tager en time til halvanden. Fritime.

Fyldet kan man selv bestemme – meget eller lidt – mange slags eller få. Vi startede med at lave en ‘lynpizzasauce’. Det gør man hurtigt og nemt med

3-4 spsk ketchup
3-4 spsk saft fra en dåse flåede tomater
2-3 fed presset hvidløg
Et drys salt
Et drys chilipulver

Billede1

Rør det sammen. Så er det klar – og det smager faktisk godt, selvom det ikke har simret i en antik støbejernsgryde i 16 timer.

Når dejen er hævet, breder man den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det går let at brede den ud med hænderne på grund af olien fra skålen. Endnu et lyn-trick.

Smør pizzabunden med lynsaucen og fordel fyldet ovenpå. Vi brugte:

Tomater i skiver (flåede fra dåse – lad dem lige dryppe lidt af først)
2 kugler mozzarella
Kapers
Hakket skinke
Oliven i skiver
Syltet peberfrugt
Hakket løg
Oregano

Sæt pizzaen i en 225 grader varm ovn, og bag den i en halv times tid. Brug varmluft i det sidste kvarters tid, hvis den er for våd. Hold øje med, at kanten bliver brun og ikke sort. Skær den i rigeligt store og overdådige stykker – spis og skyl ned med den føromtalte balje rødvin.

Billede3

Så hænger verden sammen igen, og man kan se den lige i øjnene og næsten tro på, at man klarer anden dag efter ferien også.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Pizza er bedre end nervepiller”

  1. En rigtig dejlig beskrivelse af at gøre noget godt for sig selv. Jeg føler mig inspireret af den, og tror også at jeg vil lave pizza en af dagene, selv om jeg netop lige er gået på ferie. På en måde er det jo bare om at finde en begrundelse for selvforkælelse. God arbejdslyst.

    Like

Der er lukket for kommentarer.