Augusthaven og dens mutanter

Augusthaven – for nu er det jo blevet august – lyser af blomster på trods af tørken. Jeg har da også båret nogle hundrede kander vand til roser og andre trængende blomsterkræ, og det har de vist været glade for. De kvitterer med masser og atter masser af blomster.

Billede7

Nogle af dem har bare opført sig lidt underligt i år. Mon de muterer? Jeg tror det næsten. Når man siger mutant, tænker de fleste på sådan nogle uhygiejniske monstre som orker med grønne tænder og den slags ækle bæster.

Men de kan også være betydeligt kønnere end det.

Billede1

Riddersporerne, som du måske kan huske, der havde muteret sig til siamesiske trillinger?

Billede6

De har nu fået sig en ekstra blomstring med nærmest stribede blomster. Sorten hedder Black Knight og skulle være mørk lilla. Men nu kommer et gammelt blåt riddersporegen frem og giver blå og ret lyst lilla blomster. Det ser dejligt ud – jeg undrer mig bare over, hvad der er faret i den plante i år.

Billede5

Men sådan er naturen så forunderlig.

De flitrende, flagrende sommerfugle bliver der flere og flere af. De hvide fredløs udgør et helt lille sommerfuglereservat.

Billede3

Vi skal nok tage os tid til at nyde haven i dag, for i morgen kommer der vist torden og regnbyger af de mere voldsomme. Vi er jo også kommet ind i august, som man også kalder tordenmåneden, så det er sikkert helt, som det skal være.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Augusthaven og dens mutanter”

  1. Vi har vist ikke vandet nok … for jeg synes godt nok vores have er noget blomsterfattig for tiden … Men hvid fredløs har vi mange af. Og den er god at have 🙂

    Like

  2. Den havde jeg ski´ da glemt – Men nu kom Hvid Fredsløs, da lige på min blomster-ønskeseddel 😉
    Tak for påmindelsen 🙂 og go lørdag.

    Like

Der er lukket for kommentarer.