Et nyt dekorativt hjørne i haven

Alle haver har nogle problemområder. Steder, der er svære at gøre noget ved, så de bliver rigtige. Så de indgår i sammenhængen. Det kan være dårlig jord, for meget skygge, for meget sol eller, som der er hos os, de områder, hvor nogle af alle de mange træer, vi har fældet, har stået, og hvor der på trods af rodfræsning stadig er træ lige under overfladen.

Da vi fik anlagt vores halvcirkelformede terrasse op mod det gamle bindingsværk, var der en nedfræset stub, der forhindrede, at der blev lagt fliser lige der. Fliserne blev lagt udenom, og et lille, firkantet og ubrugeligt stykke lå tilbage og samlede ukrudt.

Nu har jeg fundet på noget. Kantet firkanten med rester af fliserne og fyldt ‘kassen’ med grå granitsten af den slags, der ligger mellem jernbanesveller. En dejlig gave fra vores nabo og et godt underlag til at stille ‘noget’ på.

Et par potter med sommerblomster. Den næsten sorte petunia har jeg ikke set før i år. Flot og spændende.

Billede3

En af de hjemmesåede rosenslyngere.

Billede1

Og et par loppefund – et gammelt vaskebræt og et sødt lille hus til fyrfadslys.

Billede6

Pludselig er det blevet helt pænt. Det var ikke et stort projekt. Det store projekt er at få renoveret bindingsværket. Det må lige vente lidt.

Men et hyggeligt lille ferieprojekt, som man får udført, simpelthen fordi man har tiden til det og tid til at lade hjernen arbejde uforstyrret af sig selv, mens man luger, vasker og reder senge. Den slags tid er guld værd, for kreative ideer kommer ikke på kommando. De kommer, når hjernen får ro til selv at finde på dem.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

9 kommentarer til “Et nyt dekorativt hjørne i haven”

 1. Åh… Jeg synes aldrig min hjerne er i ro !!!! Det vælter ind i den med sjove, skøre, brugbare og mange andre idéer…. Det kniber bare at få tid til dem alle… og Rigtig mange indbefatter manden – Det er endnu værre.. !!!

  Like

  1. Tak, Anette – der er nok lidt ‘Fru Pedersen-inspiration i det’ 🙂 Ja, rigtig mange år.går der – og så dukker der pludselig huller op.. næh træer skal styres fra starten, så de ikke får lov at spire og vokse alle vegne.

   Like

 2. Ja, den motorvej ville være en streg i regningen for ham – smart idé at imponere rakket ved at spendere en frokost. Mon ikke han glemte at fortælle om sin egen plan med området ved den lejlighed …
  Sådan et par sprogører som os to kender et et godt ord på dansk for den slags – men det beholder vi klogeligt for os selv – denne gang, ikke!

  Like

 3. Fint bed, du fik lavet der! Ja, sjovt nok kommer mine gode idéer også, når jeg ikke tænker på noget.
  Karen, I skal gå på nettet og læse “Kommuner i kamp for at undgå motorvej” “… og jeg har aldrig tidligere oplevet så stærk lokal interesse”, udtaler Venstres trafikordfører.
  Mens jeg tænkte på ingenting – tænkte jeg, at det sandsynligvis ikke er uden betydning, at greven af Frijsenborg Gods er for den sydlige linjeføring – han tæller sikkert for mere end én deroppe …

  Like

  1. Jeg har læst den 🙂 Og alle de andre artikler og læserbreve. På onsdag har vi borgermøde, hvor der også kommer politikere. Du har nok ret i det med grevedrengen. Han inviterede hele trafikudvalget på frokost på slottet, så de kunne beundre det ‘gamle, storslåede herregårdslandskab’, så de ikke ville lægge motorvejen der. Nu vil han selv lægge et biogasanlæg nøjagtigt det samme sted som der, hvor den nordlige linjeføring var tegnet ind! Så kan man jo se, hvor glad han er for landskabet?

   Like

Der er lukket for kommentarer.