Floks i fuldt flor

Nu blomstrer floksen rigtigt over det hele. I bedene foran huset, i højbedene foran B&Ben og hist og her i det vilde mellemområde mellem eng og have.

Billede2

Alle stammer de fra én lille plante. Det er 10 år siden, den blev plantet, og siden har den bredt sig, er blevet delt, flyttet og delt igen. Sådan er det med gode stauder. De skal være sejlivede og voksevillige. Og så skal de også være smukke. Alt det er floksen.

Billede1

Ud over at være voksevillig, sejlivet og smuk, dufter den også krydret og vidunderligt, den blomstrer længe, og den holder godt i buketter og dekorationer. Som de siger ‘over there’: What’s not to like?

Billede3

Her står de sammen med grønne hyldebær i den jernpokal, jeg købte hos Bonderosen i forået. Den har sammen med trådkuglen været i brug lige siden. Den skifter udtryk alt efter, hvad man putter i den – et godt køb, Fru Dalsgaard, hvis jeg skal sige det selv.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

9 kommentarer til “Floks i fuldt flor”

 1. Hej Karen…
  Hvor der pokalen og jern kuglen godt ud…. Sødt med det lyserøde….
  Jeg skal da vist have en selv… Det har jeg ikke engang!!!
  Men det har jeg nu…. Tak….

  Like

  1. – og Floks…. Jeg har haft dem for mange år siden, men blev træt af dem og rykkede dem op… Men den er rigtig sød – og elsker blomster med duft, så den må jeg da vist have igen….

   Like

   1. Du kan jo heller ikke selv have alt, hvad der er i butikken – så skal du da bygge til 🙂 Men pokalen og kuglen er så søde sammen. Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere de to, hvis ikke du havde gjort det i butikken – jeg faldt for kombinationen med et højlydt brag 🙂

    Like

 2. Dejlige billeder! Ja, floksen er en skøn staude. Her har vi også mange, og de blomstrer og dufter lige nu. (Jeg viser faktisk selv et par floksbilleder på bloggen i dag :-)).
  God aften til dig!

  Like

 3. Mojn,vi har desværre kun to Floksplanter en i rødog en i hvid den hvide blomstrer i fuldflorogden røde er lige ved at være der ,men smukke det er de,
  God Helligdag til alle
  Hansi

  Like

Der er lukket for kommentarer.