Mad fra Haven

En af opskriftskategorierne – dem, du kan se ude i højre side – hedder Mad fra Haven. I den kategori står opskrifterne på retter med grøntsager fra haven. Det er den helt rigtige tid på året at kigge nærmere på den. I går fandt jeg opskriften på squashfrikadeller frem og lavede dem med nye kartofler til og med hestebønner simret i olivenolie og chili og hvidløg. Et luksusmåltid fra køkkenhaven.

Billede3

Hvis du ikke har prøvet squashfrikadellerne endnu, så gør det endelig. De smager af noget, og de smager forrygende godt. Måske endda overraskende godt. Rester er super i madpakken – på rugbrød eller i en sandwich. Og det er en god måde at få gjort noget ved det mylder af squash, der vokser sig til kæmper, bare man vender ryggen til et øjeblik.

Opskriften finder du her. De ser da lækre ud, ikke?

Billede4

Hvor føler man sig rig, når man sådan kan gå ud og plukke sin aftensmad.

I dag er det mandag. Mandag morgen. Stadig en uge tilbage af ferien – heldigvis. Ikke, at jeg sådan går og danderer den og holder rigtig ferie – der er mere end nok at se til med gæster, bagning, vask og oprydning, men det er her, herhjemme, det sker. Og det betyder rigtig meget.

Billede11

God mandag – hvad enten du er hjemme, på ferie eller på arbejde igen efter ferien.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.