Agurkerelish

Skivholmes ukronede agurkekonge, nabo Villy, kom forbi med en hel pose agurker til os.

Dejligt, for vores agurkeplanter er kun lige begyndt at blomstre for en uges tid siden, så der går en uge til 14 dage, før vi har vores egne.

Billede6

Når man kun er to, og hverken hunden eller katten vil hjælpe til med at spise den slags non-food, er en hel pose temmelig mange. Svaret er: Agurkerelish.

Agurkerelish egner sig perfekt til svinekød, til kylling og til burgers, hotdogs og sandwich.

Burgers, hotdogs og sandwich? Amerikansk mad? Første gang jeg smagte agurkerelish var i USA. Jeg var 8, så det er et par måneder siden, og jeg fik det på en hotdog. Først kunne jeg – med den otteåriges frygt for ukendt mad – ikke lide det og fik min far til at skrabe det af. Lidt hang der dog stadig ved, og efterhånden opdagede jeg, at det faktisk smagte ret godt. Stærkt, surt, frisk og sødt på én gang. Prøv selv.

Man skal bruge:

2 agurker
1 peberfrugt
2 ikke for stærke chili – jeg brugte mine Hungarian Wax
1 rødløg
2 spsk salt

Lage:
1,5 dl eddike
1 dl sukker
5-6 tynde skiver ingefær

Skær agurkerne i kvarter på den lange led og skrab kernerne ud. Hak dem, rødløg, chili og peberfrugt halvfint. Jeg brugte minihakkeren, der hører til stavblenderen. Vroom, vroom og så var det klaret.

Billede4

Drys med salt og lad det trække i en time. Vrid vandet ud af blandingen – brug et viskestykke og vrid.

Billede5

Kog lagen sammen og lad den koge i en fem minutters tid. Fjern ingefærskiverne. Tilsæt de hakkede grøntsager og lad dem koge med et par minutter.

Hæld den varme relish på glas. Portionen her giver to glas lækker agurkerelish, og det strækker ikke langt. Jeg må vist ud og trække lidt i vores egne agurkeplanter…

Billede3

Som sagt: Prøv selv.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.