Sommerfugletid

De er allevegne. Flagrende, blafrende, flitrende og svævende. De sidder i blomster, og de flyver omkring hinanden. Af og til lykkes det at få dem til at sidde model.

Her i Stor Tusindstråle – en prægtig, høj og farvestrålende plante, der er en fryd for øjet.

Billede6

Den kraftige gule farve gør en i godt humør, så snart man ser den. Varm højsommergul og et hit hos Dagpåfugleøje – de er alle vegne.

Billede1

Der er så mange forskellige sommerfugle lige nu. Dagpåfugleøje som her. Uanede mængder af de knap så populære Kålsommerfugle – upopulære på grund af deres vanartede afkom, nemlig larverne i kålen. (Hmmm – hvor er min flaske med ‘Gå Væk Orm’? Det der økonoget, jeg købte hos Camilla Plum? Må finde…. får snart brug for…)

Der er også masser af Nældens Takvinge, et par prægtige Admiraler og andre, jeg slet ikke kender navnet på, men som jeg nyder at se i haven og på marken, når de flitrer, flagrer, blafrer og svæver.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Sommerfugletid”

 1. YEP DE DER BUTTERFYVERE er nu en gang smukke og der burde være mange flere af dem desværre forsvinder en del af deres naturlige leveområde lige som så meget andet,men jeg nyder dem der fiser rund om vores sommerfuglebusk 😎

  Like

 2. Hvor ser de dejlige ud Karen, dem kunne jeg godt tænke mig, hvordan har de det med vinden? Ja jeg tror at gult for en ny opblomstringstid, skønt 🙂

  Like

  1. De er rigtig gode til at holde sig oprejste – ‘Fru Pedersen’ har dem også i et stort bed. Mine står ikke helt ubeskyttet – de klarer sig fint – og sår sig selv helt vildt 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.