Rose de Lidl

De der planter i supermarkederne, dem i en papkarton med farvestrålende billeder på? De frister mig altid – ofte på trods af bedre vidende. Det er noget med, ‘nårh, hvor er det synd for dig, at du står her og mangler vand og pleje. Jeg tager dig med hjem, og så skal du nok få det godt’.

Nogle gange virker det. Andre gange er det en håbløs sag.

I år har jeg været meget, meget heldig – for se, hvad der kom ud af en lille vissenpind af en opstammet rose fra Lidl:

Billede4

Den ligner ikke billedet på papkartonen. Men køn, det er den. Ligner noget fra et romantisk, engelsk tapet.

Billede1

Masser af fine kronblade.

Billede3

Den har ikke noget navn. Så vi har døbt den Rose de Lidl, for det lyder fornemt. Og lidt fornemt er der da altid over roser. Også over de roser, der er købt til en tyver i et supermarked. Bare glæden ved at se sådan en lille vissenpind springe ud og blomstre er noget helt særligt.

Nu får vi se, hvordan den klarer overvintringen. Her er et lidt hårdt klima med både blæst og kulde, og de opstammede bukker ofte under. Men måske i et hjørne med så meget læ som muligt? Måske stillet ind mellem nogle buske, der kan bryde den kolde vind? Jeg håber, det går, for den må gerne blive gammel her hos os – vores fine Rose de Lidl.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Rose de Lidl”

 1. Den er smuk. Måske lidt halm om benene til vinter kan gøre en forskel?
  Dejlig blog!

  Like

  1. Det var da en rigtig god ide, Lone 🙂 Tak – og tak for ros til bloggen. Vi har jo masser af halm. Det holder køerne varme, og lidt af det kan gå til at holde roserne varme. vh/Karen

   Like

  1. Hehe – Faktisk har jeg sorte fingre – har luget ukrudt i markbedet, og plantesaften har nærmest brændt sig fast. Det var en varm fornøjelse. God søndag aften til dig, Jette. Jeg kigger lige ind på din blog imorgen tidlig – der var noget med nogle lækre jordbærkager, jeg lige skulle se nærmere på 🙂

   Like

 2. ja det er ikke altid helt skidt at købe Blöömche i et supermarked.jeg har haft held med det mange gange.så sent som i dag har vi købt i Bilka 2 stk Dahlia,Dahlia Happy Days red og Dahlia Happy Days Lemon, ud over det en meget spændende Staude med Gule Blomster hvis Navn jeg ikke lige husker (var det Alzheimer Light det hed) 😎 og så en lyseblå Hortensia skalden forblive bl skal den haveen gang Jenvitriol med Vandingsvandet.Sååååådeeee
  Go´Søndagsdag til B&B Værtinden(og alle de andre Fine Titler) og hendes Bondemand

  Like

Der er lukket for kommentarer.