Chilisyltning i regnvejret

I det her regnvejr er det begrænset, hvad man kan lave udendørs. Siden i går morges er der kommet 50 mm. Var der ikke nogen, der sagde, at man skal passe på, hvad man ønsker sig, fordi det kan være, man får det?

I de varme dage er drivhuset blevet lidt forsømt. Der er kun blevet vandet, for der var for ulideligt varmt derinde til andet. Regnvejr er godt drivhusvejr, og jeg brugte et par timer i går på oprydning og på at nippe lidt blade, halshugge et par dræbersnegle uden rettergang, binde op, plukke chilier og vegetere lidt og lytte til dråberne og til rødhalsen, der sang hele eftermiddagen i regnen.

Billede13

Chilierne kom godt fra start i år, og nu har jeg høstet den første kurvfuld. 5 glas syltede chili blev det til i denne omgang, fingrene er hudløse, og øjnene svier.

Billede12

Som sædvanlig har jeg brugt Vivis opskrift på eddikesyltede chili. Vivi fra Vivis Chili. Den er så enkel og god, at jeg slet ikke har lyst til at eksperimentere. Den rene eddikelage uden fnidder lader chilismagen brænde igennem (på mere end én facon). Lagen består af 7,5 dl æbleeddike, 2 spsk salt og 5 spsk sukker. Koges sammen og hældes over chiliringene.

Billede11

Chilierne, jeg har syltet, er gule afarter af Hungarian Wax. Frøene har jeg taget fra de chilier, jeg havde i drivhuset sidste år, og de har krydset sig lidt hist og her smagsmæssigt med de andre slags. Så lidt stærkere er nogle af dem blevet, mens andre er blevet lidt mildere. Ungarsk roulette?

Jalapeno chilierne er også ved at blive store nok til at plukke – mmm – der er mange lækkerbidskener i støbeskeen endnu.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.