En ukomfortabel havestol

Et hurtigt kig i bakspejlet – ingen bagved – bremsen i. ‘Skal den stol der smides ud?’ Nogle unge mennesker er ved at flytte, og de stiller storskrald ud på fortovet. En af dem står med en gammel, lidt i stykker stol. Jo, det skulle den da. Suzukien bakker nærmest af sig selv over og åbner bagklappen indbydende. ‘Bare sæt den her ind!’

For sådan en stol har jeg ønsket mig længe. Har bare aldrig lige fundet den rigtige stol til det projekt. Dem, jeg har set på loppemarkeder og hos klunserne, har enten været for nye eller for fine til det. Storskraldsstolen var helt perfekt.

Billede3

En husløgsstol til haven. Det er flere år siden, jeg første gang så sådan en, og den har spøgt i baghovedet lige siden.

Hvis du har lyst til at lave en tilsvarende, kommer opskriften her.

Pil sædet af. Sæt kyllingetråd fast i sæderammen med klammepistolen. (50 kr. i et byggemarked incl. 1000 klammer – ikke powertool overhovedet.)

Billede1

Sæt derefter et gammelt viskestykke i – også med klammer. Man har vel altid et gammelt viskestykke, der er helt, men som har fået mystiske pletter, så man ikke bruger det, ikke?

Billede2

Fyld op med grus og småsten og stik husløg ned imellem dem. Jeg havde ikke helt husløg nok til at fylde sædet, og resten af pladsen blev fyldt op med en potte.

Billede4

Næste år har husløgene nok bredt sig, og så omdesigner jeg den da bare. Ting i haven er aldrig statiske. De vokser, breder sig, går ud – en stadig ud- og afvikling. Det er nok det, der gør, at haver aldrig bliver kedelige.

God regnfyldt søndag – kan I høre græsset slubre og blomsterne sukke af fryd?

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

10 kommentarer til “En ukomfortabel havestol”

 1. Hej Karen, det ser rigtigt flot ud, dejligt når nogen af de ideer der rumstere i baghovedet kan blive tilvirkelighed :-). Tillykke med det :-).Har selv mange ideer, men syntes at det er svært at nå, når haven også skal se rimelig ud. Men så er regnvejret jo en velsignelse både for haven og mig, så der er tid til at udføre ideer ud i livet :-), kh Margit

  Like

  1. I det hele taget er regnvejret en velsignelse – vores græs var helt holdt op med at vokse, og det bliver køerne jo ikke mætte af… men det ER dejligt at få tid til at gennemføre nogle af alle de projekter, der suser rundt.

   Like

   1. Fru Karen det gør vi sikkert også at finde en fin Skrammelstol og transformerer den til en smuk Planteskulptur

    Like

 2. en skøn ide og udkommet er jo en fryd for øjet,jeg ville havet givet den en gang grundolie nu den skal stå ude i al slags vejr ,men det er nok min gamle Maaaalerhjerne der tog over her
  God Regnvejrsdag til alle i og omkring Skivholme

  Like

Der er lukket for kommentarer.