Riddersporer

Lige nu blomstrer riddersporerne med deres høje, statelige spir. Det har været et noget tørt vejr at være ridderspore i, så jeg har båret den ene kande vand efter den anden ud til dem. Nu siger de tak for mad med en flot blomstring.

Der står en hvid i højbedet foran B&B’en.

Billede2

Og en mørklilla – sorten Black Knight – inde i blomsterhaven. I år har den lavet numre med os. I stedet for mange blomstrende spir, har den kun ét. Det er til gengæld et ikke helt almindeligt et, for stænglen er bred og flad, og der er hele tre blomstertoppe på. Sådan en slags siamesiske trillinger. Hvad det skyldes, ved jeg ikke. Det ser skam flot ud.

Billede6

Jeg håber nu, den retter sig til næste år og sætter mange, enkelte blomstrende spir, som den plejer. Det er flottere endnu.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

5 kommentarer til “Riddersporer”

 1. Sikke flotte riddersspore… -jeg har netop plantet en lyse blå.. De er rigtig søde. Skal vist have mig nogle flere farver….

  Like

  1. Sådan en rigtig riddersporeblå en vil jeg også gerne have – men de er tørstige, og sneglene elsker dem, så der er lidt arbejde med dem – men hva’ – det er der jo med alt, hvad der er godt, ikke?

   Like

 2. sådan nogle mangler der i vores Have tak for inspirationen hvornår skal de plantes eller så´s????

  Like

  1. Det er en staude, så den kan plantes nårsomhelst – planter du om sommeren, skal du bare vande godt. Det er tit om sommeren, man kan købe dem i plantecentre, for de har som regel altid mest stauder i blomst.

   Like

Der er lukket for kommentarer.