Rosens Dag – øjenfryd og inspiration

Inspiration til et smukkere hjem og en mere strålende have. Det var, hvad jeg fik med hjem i går.

Nu er det ikke sådan, at vi bor grimt eller fantasiforladt. Langt fra – synes vi selv. Det er heller ikke sådan, at vores have er grim eller kedelig. Ligeså langt fra. Men alligevel er det sådan, at man altid er på jagt efter ny inspiration. Sjældent inspiration til banebrydende indretningsmæssig nytænkning – nej, for man har jo indrettet sig, som man kan lide det, og som det passer til ens personlighed. Men gerne lidt nyt, et pift, der kan kalde på et ekstra mandagssmil.

Billede5

Det fik jeg i går, da jeg besøgte Rosenposten i Harlev. Bondemanden nåede ikke at tage med – han sad med regnskaber til op over begge ører. Det var han ked af, men i dag er sidste dag for virksomhedsskat, og så har man travlt, når man er i den branche. Men synd for ham, det var det nu.

For kan man lide roser, og har man ikke været hos Rosenposten i Harlev, bør man altså tage en tur dertil. Man kan jo bo hos os, hvis man bor for langt væk? Der er alt, hvad hjertet kan begære af roser, og der er roser, man slet ikke vidste, man begærede, før man så dem. En overflod, et væld.

Foto fra Rosenpostens gratis downloads – se under Windows tapeter

I går var det Rosens Dag, og alle sejl var sat til. Der var roser, rosenkager, glade gæster – seriøse samlere og glade amatører. Og der var dekorationer. Blomsterdekoratør Hanne Utoft havde lavet de smukkeste dekorationer med roser og ting fra den vildere natur. Bark, grene, ukrudt og frøstande. Det var smukt og lige den slags dekorationer, jeg elsker at lave. Jeg havde bare aldrig før tænkt på det med bark.

Jeg var dårligt kommet hjem, før jeg stod på hovedet i brændestablen for at finde et egnet stykke bark. For kombinationen af rosernes fine blade og den grove barkstruktur var fantastisk. Modsætninger, der kalder det bedste frem i hinanden. Det tog knap fem minutter, så stod denne her på bordet og pyntede.

Billede2

Roserne er sat i oasis og barken anbragt omkring dem. Den første af mange flere, har jeg på fornemmelsen. Sikkert også med dahlia senere på sommeren – og med noget andet, når det bliver jul.

Jeg købte også en rose. Kun én. Men sikken en. En Alkymist. Et yndigt, lille og prikkent vidunder med blomster, der changerer fra rosa til guld. Den skal stå foran B&B’en, hvor flest muligt får lejlighed til at nyde den.

Billede4

Jeg mødte også naboer og bekendte, og udover roser var det motorvejen, der blev diskuteret – og politikeres uvederhæftighed. Det er et trist emne, jeg vil gemme, til vi igen holder møde om ‘Hvad Nu?’. Så er jeg klar. De skal nemlig ikke få lov at ødelægge glæden ved roser og Rosens Dag. For så har vi for alvor tabt.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “Rosens Dag – øjenfryd og inspiration”

 1. De forregner sig for ofte, de politikere. Somme tider tænker jeg, at det regnede de vist ikke med, at vi ville finde ud af. Mange af dem aldrig har haft et arbejde – og sikkert derfor kører det af sporet den ene gang efter den anden.

  Like

 2. Ja det ser ud som et sted vi må besøge… Jeg har ikke været der, kun fået roser sendt med posten..!!! Men jeg har trods ikke så langt, men et smut forbi dig kunne jo altid være hyggeligt !!!

  Like

 3. Allerførst – Hansi, det glæder mig at høre, at din kone har fået det bedre, så du igen har overskud til at melde dig på bloggen.
  Må din smukke nye rose trives hjemme hos dig, Karen!
  Politikeres uvederhæftighed var åbenbart så stort et emne, at I ikke nåede til deres uduelighed, men det er måske “the same same” …
  God arbejdsuge!

  Like

  1. Tak Elsebeth ja null piller mere og stafylokokkerne er da heldigvis væk igen,og Fruen har hvilet ud(det vil sige eftermiddagslur på et partimer hver dag)og hindbær jordbær ribs og solbær fra Haven samt god Mad og kærlig pleje,det virker,nu står kun efterkontrol hos Doktoren tilbage og vi håber så at det var det

   Like

  2. Nogle af de uduelige er ‘lidt for dygtige’ – dem, der gerne ville have en motorvej, men ikke ville have den i deres egen kommune for eksempel. Jeg mener her Favskov Kommunes politikere. De skulle skamme sig – men det gør de nok ikke.

   Like

 4. das ist so klar wie Klossbrühe at jeg forkæler min lille skat Dorthe det startede jo med at jeg købte Huset og Haven til hende så hun har sin lille Oase hvor hun kan lade tankerne gå på Himmelflugt.
  jeg maler og istandsætter og Dorthe indretter efter hendes smag.såååååååå deeeeee.hun er ski
  heldig at dele Avis og Morgenbordet med ham Hansi

  Like

 5. Hej Karen.
  Dejligt at læse, at du havde en dejlig dag med besøg i rosenhaven – og fantastisk ide det med bark og roser. I al sin enkelhed kan jeg vist også være med der – det må i hvert fald forsøges. Så tak for inspirationen.
  Og øv – med den motorvej. Den tager da megen tid og fjerner noget glæde, det fornemmes tydeligt.
  Men alligevel – god mandag. Jette

  Like

  1. Hej Jette,
   Det med roser og bark kan alle, hvis de da har to hænder, og tommelfingrene vender så nogenlunde den rigtige vej 🙂 Så bare prøv dig frem. Det er det med at få ideen, der er kunsten.
   Ja, det med motorvejen tager meget. Det er en angst og en ubegribelighed. Men det viser da, hvor meget politikerne mener det, når de taler om natur og miljø…
   vh/Karen

   Like

 6. Mojn Karen jow intet skal ødelægge ens gode Humør og slet ikke dem på Borgengod Mandagsdag til alle på Gaarden

  Like

   1. yep det går fremad med Fru Hansi nu har hun 14 dages Ferie hvor hun kan gå og hygge sig med Kolonihavehust,sætte vores præg på,mm det er spøjst din side er på tyrkisk nu için bir cevap yazın skriv et svar
    er du nu blevet så international at vi skal kunne urdu tyrkisk og serbokaotisk for at kunne følge med 😎 eller er det udbyderen der driller ????

    Like

   2. Det må være det sidste – eller en hacker… for mig er tyrkisk, noget man spiser 😀
    I må hygge jer i kolonihavehuset, og du har helt klart pligt til at forkæle Dorte voldsomt, så hun kan komme helt på dupperne igen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.