Det er rosernes tid – og i dag er der åbne haver

I dag er der åbne haver over hele landet. Vi skal en lille tur ned til Rosenposten i Harlev og kigge på og dufte til roser. For det er rosernes tid nu.

Billede2

Der er to roser, jeg gerne vil have indført i haven. Den ene hedder Gerbe Rose. En rosa slyngrose, der skulle kunne tåle at stå i skygge. Den anden hedder Alkymist – også en slyngrose, men en der skifter farve fra rosa til dybt gylden.

Der er bare et problem. Hvor skal de stå? Og hvad skal de slynge sig op ad? Bondemanden siger, at jeg skal lave plads til dem, inden vi tager af sted. Han er også så fornuftig. Det er nok godt for vores økonomi, at han er det, for blomster får mig helt til at tabe det jordbundne  forhold til forbrug, jeg ellers går rundt med. Nok er aldrig nok, når det er planter, det gælder.

Det er jo ikke sådan, at vi ingen roser har.

Billede3

Vi har både de tamme i haven og de vilde i hegnet.

For roser skal der da til i en romantisk have. Og alkymisten ville gøre haven endnu mere romantisk. Det er jeg sikker på. Jeg tror nu også, at jeg kan nå at grave et par huller og finde et par pinde til to klatrelystne roser mere – inden vi tager af sted.

Billede4

God åben have dag – og god søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Det er rosernes tid – og i dag er der åbne haver”

  1. Jow TakKaren vi har to Steder vi kan kommme i dag og Roser er noget af det fineste. Vi har fire forskellige i Haven og to forskellige i vores nyerhvervede Kolonihave dem i vores Have er vi ikke såååååå tilfreds med jeg synes de skyder for hurtigt i Vejret og så ser de for afpillet ud og så kommer der ikke Roser nok på dem. Men dem i Kolonihaven der skisme sååååååå flotte og tætte.med masser af Roser på

    Like

Der er lukket for kommentarer.