Vilde gæster

Bondemandens kontor, hvorfra han driver sit regnskabsfirma, ligger lige heroppe på førstesalen. En dejlig arbejdsplads, med en smuk udsigt over den stejle græsmark, vi kalder ‘Østrig’.  Der er nogle knokler og bukler på den mark, hvor der ikke bliver dyrket noget. De er for stejle til en almindelig traktor, og en østrigsk bjergbondetraktor er mere, end huset kan byde på.

Så det ligger hen som et halvvildt område. Af og til er der nogen, der spørger, om vi da ikke skal have nogle dyr gående derovre. Eller om de kan leje stykket til deres heste. Svaret er altid nej. For det er faktisk et område, der bliver flittigt brugt. Ikke ligefrem til landbrug, men brugt, det bliver det.

Billede2

Hende her – og flere af hendes familiemedlemmer – ynder nemlig at opholde sig i det lange, blomstrende græs. Der er mange vilde planter, der ser ud til at bekomme den lille familie af rådyr ganske vel.

Billede1

Og de falder perfekt i med græsset, så de er svære at se, når de står stille. Det er en solrig og beskyttet opholdsplads med gode gemmesteder.

Billede3

Der er mange andre dyr, der bruger stykket. Der er harer. Og grævlingen ser vi tit lunte rundt derovre. En ræv lå i en solstribe og sov en morgen, og i vinter så vi flere gange en lille hvidpelset lækat med sort halespids gå på musejagt.

Puma betragter området som sit eget. Han fanger mus der, og det er der, han kan sidde og holde øje med, om vores gæster kører, så han tør komme ind.

Stykket bliver altså flittigt brugt hele året af alle de vilde og halvvilde gæster, og sådan skal det være. Vi låner et stykke til vej op til der, hvor der kan dyrkes noget – det giver også nogle dejlige hjulspor, hvor fasaner og agerhøns kan støvbade.

Billede1

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

11 kommentarer til “Vilde gæster”

 1. Tak Karen for en dejlig beskrivelse af vildtet på skrænten, og tak til Bondemanden! Perler skal man værne om. Den type landbrug drives ikke så mange steder mere, for mange landmænd lever ikke i pagt med naturen, de kigger kun på indtjeningen. På marken ovre på den anden side af vejen var der de første mange år et fugtigt sted med buskads, og om aftenen kunne jeg se vildtet stå med deres hvide måse – det er nu “fin” mark. Da man lagde om til el-tog, blev træer og tæt buskads ved banen fjernet; det var ellers der, vildtet holdt til (og landmandens dumme jagtkammerater gik ind og skød vildtet, kunne jeg se fra vinduet! De gik ind med hunde.)
  Men da jeg læste overskriften, tænkte jeg “Så fik Hansi alligevel sin kone på benene til weekenden!” 🙂 Du er jo noget af en spasmager, og du kan vist sætte liv i kludene omkring dig!

  Like

  1. Det er ikke nemt at være professioniel landmand. Meget hårdt arbejde og meget lav løn. Priserne på varerne er lave, og de fleste slås med en kæmpegæld på mange, mange millioner. Hvis de ikke udnytter hver stump, og sparer, hvor de kan, går de nedenom og hjem. Vi kan gøre det anderledes, fordi vi er små, har nogle stumper ‘ubrugelig’ jord og har vores jobs ved siden af. Ellers gik den ikke.

   Dorthe og Hansi var desværre ikke de vilde gæster 🙂 De må komme og ‘hærge os’ en anden gang, når Dorthe er rask igen.

   Like

   1. ja desværre er hun hårdt ramt den lille Fru Hansi det går lidt frem ad men 14 piller om dagen er hårdt ved fysikken igår var vi hos lægevagten for at få hende sat ned i dosis da noget af det hun får giver hjerteforkvabbelse 😦 det er ret ubehageligt

    Like

 2. Hej Karen, skønne billeder, dejlig holdning :-). Vi har den samme holding om vores eng, det skal være i fred, så vi kan nyde dyrene og synet, så behøver man ingen fjernsyn ;-), kh Margit

  Like

  1. Nej fjernsynet er heller ikke noget, vi bruger tid på. Det er for ringe, det der kommer i det sammenlignet med livet i engen 🙂 Kun lige Barnaby kan få mig til at smide alt – men det er nu ligeså meget for at kigge engelske lækre huse og landskaber…

   Like

   1. Jeg er mere til TV2 fri Build a Life in the Country. hvor man følger Familier der forfølger deres
    Drøm om at flytte på Landet det er de mest fantastiske projekter de kaster sig ud i

    Like

 3. Mojn og tak for endnu en gang at dele smukke billedermed os ja at se råvildt tulle rund så tæt på er skønt ogat også Grevlingen benytter ôsterreich er endejligting har ikke set Grevlinge i fri Natur i hundrede år og en Madpakke Rævemikkel jow og de langorede fiser rund om hvert hjørne her
  god mandagsdag til Folk ogFæ i Skivholme

  Like

 4. ❤ 🙂 ❤ Tror altså ikke at jeg ville få lavet helt så meget, hvis jeg var så heldig at have sådan udsigt fra min arbejdsplads 😉 Men men men, hvor ville det dog være skønt ❤
  Tak for en god start på ugen 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.