Butikken – nu med lykkekløver

Tja, butikken og butikken. Det er nok så meget sagt. I B&B’en har jeg et skab med forskellige småting til salg. Mange kan godt lide at have ‘lidt med hjem’, når de har været et sted. Sådan har jeg det også selv – elsker at have lidt ‘etellerandet’ med hjem som minde om, hvor jeg har været.

Man kan købe hjemmelavede kort med silkestoffer i passepartout.

Billede3

Faktisk fik jeg ideen fra et par gæster, der skulle til bryllup. De havde glemt kortet derhjemme. De spurgte, om ikke jeg havde et, de kunne købe, og jo da – jeg havde jo ‘i privaten’. Siden har der stået kort i B&B’en også.

Man kan købe hjemmelavet syltetøj.

Billede2

Det samme, der lige er blevet serveret til morgenmaden – så kan man få lidt af den gode smag og feriefølelse med hjem.

Nu har jeg udvidet med nogle få hjemmelavede betonting. Blade, fugle, engle og vaser.

Billede1

Og senest en kasse med fine potter af overskudsplanter – lykkekløver i 3 farver.

Billede3

Mine store potter med lykkekløver stammer fra et enkelt løg af de brogede, og en enkelt plante af henholdsvis de røde og de lysegrønne. Det lille løg fik jeg for 15 år siden, og de andre er købt for godt 10 år siden. De breder sig så dejligt og kan deles hvert år.

Nu kan andre starte en tilsvarende årelang produktion. I weekenden rejste et par af potterne til nye hjem i Belgien. Sjovt at tænke på, at belgiske potter kan komme til at bugne af lykkekløver fra Skivholme i løbet af nogle år.

Billede10

Når jeg kigger på min lille ‘butik’, er jeg ret stolt. Smiler faktisk fra øre til øre. Jeg har selv lavet det hele, og det er sådan en dejlig følelse. En følelse af at kunne. En ‘Yes We Can’ følelse. Sådan en er god at gå ud i verden med – uanset hvad det nu er, man kan.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Butikken – nu med lykkekløver”

 1. Hej Karen
  Jeg har også en rød surkløver, men har haft den indenfor hele vinteren. Det startede med en spæd lille plante, som jeg købte som impulskøb i Irma, men den har siden vokset sig stor og frodig. Kan den klare at blive plantet ud i haven og overvintre? Super søde og opfindsomme ting, som du sælger i B&B. Det er altid rart med noget med hjem fra ferien, som vækker minder.
  Ja, vi kan alle noget og skal give os selv lov til at nyde det og sige det højt!

  Venligst Birte

  Like

  1. Hej BIrte,
   Den kan ikke tåle frost. Jeg stiller potten ind i krybekælderen om vinteren. Når det bliver forår tager jeg den ud, deler løg hhv. rodknolde til en masse andre potter, giver den ny jord og vander godt. Sådan får man rigtig mange igennem årene. Tak for ros til ‘butikken’ – jo vi har nok alle et lille shopping gen et sted 🙂
   vh/Karen

   Like

 2. Ja, det er godt at kunne noget – og du har da bevist din kunnen!
  Forhåbentlig kan du få tid til at bevise, at du også kan sætte dig i en god stol i solen – og bare være.

  Like

 3. Hej Karen
  Det er nogle rigtige flotte ting, du har fået lavet i beton.
  På mit arbejde, var det altid mig der skulle klippe – fordi jeg var så god til at klippe lige – og som du selv siger, det er lige meget hvad, bare man føler at man er god til noget:-)

  Like

  1. 🙂 Det var lige præcis den slags, jeg mente, Karen. Det er så vigtigt at føle, at man er god til noget. Jeg ved ikke, hvornår det begyndte det der med, at man bliver rost for IKKE at kunne – det har altid undret mig.

   Like

Der er lukket for kommentarer.