Mad med hyldeblomster

Lige nu er der blomstrende hyld allevegne. I hegnet, i skovkanten, langs vejen, på skrænten og bagved huset. Det blomstrer og dufter, så man bliver helt ør og pollenforstyrret. Det er oplagt, at noget, der dufter så dejligt, skal bruges til mad og drikke.

Billede1

Selvfølgelig skal man da lave hyldeblomstsaft. Der er mange opskrifter på den – jeg holder mig til den gammeldags opskrift med vinsyre. Vinsyren giver en tør syrlighed til brygget. En mere ‘voksen’ smag, jeg godt kan lide.

Det er heller ikke nogen dum ide at tørre blomsterne til te. Hyldeblomstte smager dejligt og giver sommerduft til vinteren. Man kan tørre blomsterne i solen på en bakke, eller man kan tørre dem i ovnen på 30 grader og varmluft, hvis det ikke er solskinsvejr. Husk i begge tilfælde at vende blomsterne ofte.

Hyld kan også bruges i mange retter. I nogle er det blomsterne, man bruger, i andre er det hyldeblomstsaften.

Her er nogle af mine opskrifter med hyld – så er de samlet ét sted.

 

kager

Billede7

Man kan da vist ikke have for mange hyldetræer? Eller hvad? Der skal jo også være blomster nok til, at der kan laves hyldebærsaft i efteråret – og der skal være til fuglene.

Det bliver der også. Vi har uanede mængder af selvsåede hyldetræer. Og det gør ikke noget. Slet ikke nu, hvor de blomstrer.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Mad med hyldeblomster”

 1. Du viser altid det meste fantastiske mad, som jeg for lyst til at sætte tænderne i, men desværre har jeg ikke dit mad gen, det kunne jeg godt ønske mig en gang imellem……..men så roder jeg lidt i jorden, det er jeg bedst til 😉

  Like

  1. 🙂 Det er du i hvert fald god til – du har en skøn, skøn have. Jeg elsker mad – synes virkelig, at mad er interessant, men også have og og og – der er så meget dejligt i verden, der er spændende at rode med!

   Like

 2. jeg elsker duften og smagen af hyldeblomster,og hyldebærsuppe med skumboller til efteråret jaså kan det næsten ikke blive bedre hyldeblomstsaft i hvidvin som aperitv hyldebomstparfait er bare sååååå lækker Hyldeblomstte harjeg til gode endnu men har to glas tørrede .vil prøve friterede hyldeblomster med tempuradej
  God Mandagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.