Sarah Bernhardt – dejlige kager og blomster

Sarah Bernhardt kager og Sarah Bernhardt pæoner. Tænk at få to så dejlige ting opkaldt efter sig. Både kager og pæoner er opkaldt efter den dygtige og meget smukke franske skuespiller Sarah Bernhardt. Hun levede fra 1844 til 1923. En rolle, hun var særligt kendt for, var Kameliadamen, men det var nu en pæon og ikke en kamelia, der blev opkaldt efter hende. En meget smuk pæon. Fyldt, lyserød og med tallerkenstore blomster.

For nogle år siden købte jeg en pæon, der ifølge navneskiltet var en Sarah Bernhardt. Der gik de obligatoriske tre år fra planten blev sat, til den blomstrede.

Billede2

Det var ikke en Sarah Bernhardt alligevel. I hvert fald ikke en original. Min har meget mere rødt i sig, end den originale, men dejlig ser den ud.

Kagen – en konditorkage med makronbund og chokoladetrøffel overtrukket med mørk chokolade – er en klassiker. På sin hjemmeside har Mette Blomsterberg en opskrift på Sarah Bernhardt kager med hindbær. De har også meget mere rødt i sig end de originale, og de ser også dejlige ud.

Blomsterberg

Så måske er min pæon en Hindbær Sarah Bernhardt pæon? Det tror jeg, jeg vil kalde den, og så vil jeg ellers bare nyde synet uden at tænke mere over det.

Billede5

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Sarah Bernhardt – dejlige kager og blomster”

 1. Selvom det ikke er den lyserøde Sarah Bernhardt, så har den en smuk farve….
  Så må du have fat i endnu én… man kan aldrig få for mange pæoner….
  God weekend til dig

  Like

 2. de kager er en dansk opfindelse og findes intet andet steds i verden og Karen kan du ikke se bort fra telefonbeskeden Dorthe har været på dette Kursus i neurologisk rehabilitering medens hun var på apopleksi afdelingpå Rask i Køge.så det få hun intet ud af

  Like

  1. Jamen så er hun da berømt for kagen i Danmark, og det er jo også noget 🙂 Jeg har slettet begge beskeder og er glad for, at I kommer i næste weekend – ellers kunne der godt gå lidt tid, før der var ledigt igen. Det ER jo blevet sommer 🙂

   Like

   1. Tange mak.Vi glader os thihvertilfald også.Det der med at laveompå Folks Ferie er de slemme til.de tænkr med en hvis legemsdel de aner ikke hvad det kan medføre af konsekvenser, so see you next saturday

    Like

 3. Pæoner hører til mine yndlingsblomster. Før i tiden hed de aldrig andet end Bonderoser. Sådan en kraftig plante er et meget smukt syn, som det desværre aldrig er lykkedes mig at frembringe i min have.
  God weekend til dig og Bondemanden

  Like

  1. Hej Elsebeth,
   Bonderoser og pæoner – der er lidt forskel. Bonderoser hører også til pæonfamilien, men hedder Paeonia officinalis og blomstrer før dem, vi kalder pæoner, som faktisk er silkepæoner og hedder Paeonia lactiflora 🙂 Jeg har begge slags i haven – og uanset, hvad de hedder, er de skønne. Også god weekend til dig!

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: