Parmesankylling med krydderurter og mikroskopsalat

Let og lækker sommermad med italiensk islæt – for nu er det sommer, og middelhavsmaden trækker. Kyllingeoverlår med en krydret, sprød parmesan- og raspskorpe, perfekte flutes formet som miniflutes (bagt i flutesformen) og mikroskopsalat.

Billede4

Mikroskopsalat? Er det sådan en meget lille portion? En mandeportion? Ikke helt. Det er såmænd bare salat med meget små ingredienser. Først og fremmest sådan nogle bitte, bittesmå tomater, der næsten ligner ribs. Det er ikke det mest fornuftige eller økonomiske valg – men de var så søde, at jeg ikke kunne stå for dem.

Billede2

Til fire kyllingeoverlår skal man bruge:

1 dl fintrevet parmesan
1 dl rasp
Revet skal fra en økocitron
1 spsk finthakket frisk rosmarin

Bland raspen med ost, revet citronskal og rosmarin. Tag skindet af overlårene og tryk dem godt ned i blandingen, så de er helt dækket på oversiden.

Billede1

Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen på 200 grader, til de er gennemstegte og har fået sprød top. Det tager en 30-40 minutter.

Pastasalaten består af de bittesmå tomater, grillede artiskokker i olie, hakket rødløg, agurk i små tern og sådan nogle småbitte pastadimser. De er vist egentlig beregnet til suppe, men det kom de ikke til selv at bestemme.

Billede3

Dressingen bestod af et par spiseskefulde af olien fra artiskokkerne og saft fra en halv citron.

Luksusmad på en helt almindelig hverdag. Men der trænger man jo egentlig allermest til noget godt, gør man ikke?

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

5 kommentarer til “Parmesankylling med krydderurter og mikroskopsalat”

  1. hej Karen. En opskrift man bliver glad af. Hvor har du fundet de mikro tomater henne? De er da særdeles fine og velegnede til din salat.
    god solskinsdag.
    Jette

    Like

Der er lukket for kommentarer.