Nu bliver taget malet

Taget på B&B’en og den gamle stald er lavet af panneplader. Engang var der sikkert stråtag på – i hvert fald på den gamle stald, der går helt tilbage til slutningen af 1700 tallet. Men i de sidste mindst 70-80 år har taget været lavet af panneplader. Og de ruster jo, som alt jern gør, når det møder vind og vejr.

kastanje

Nu bliver taget malet, og når maleren er færdig, går vi i gang med kalk og ‘tjære’ til bindingsværket.

Tag1

Vores gæster kan følge projektet – for det er ikke noget, der er overstået på en enkelt weekend. Det er nærmere en vedvarende proces. Men sådan er det jo med sådan noget gammelt stads. Det ser så idyllisk ud, men man er aldrig, aldrig færdig, og hvis man begynder at forvente det, bliver man dybt frusteret. Så derfor – for sjælefredens skyld: en vedvarende proces. Hvis nogen synes, det går for langsomt, er de velkomne til at gribe en kalkkost. Det ville da egentlig være meget rart.

kastanje1

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Nu bliver taget malet”

  1. Sådan noget gammelt noget er skønt 🙂 Det har både historie og sjæl. Det er også meget arbejdskrævende, men det går jo heller ikke, at vi hænger ud på gadehjørnerne 🙂

   Like

 1. Hvor får i det flot til pinse. Jeg kommer desværre og kalker. Hvert år blev jeg jaget helt op i spidsen af laden for at kalke. Maleren turde ikke, og jeg gjorde heller ikke – men jeg skulle. Måtte bakke flere trin på den gyngende stige for at dyppe kalkkosten – det dryppede lystigt, mens jeg kravlede op igen – aldrig mere. Selvom det ikke ser så højt ud hos jer!

  Like

 2. Uh…jaaaa det tager lang tid…. God arbejdslyst til jer… Men det bliver også rigtig flot, når det er færdig..

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: