Akelejefrøstjerne

Der er en blomst, der blomstrer mange steder i vores have i maj og juni. En blomst jeg er særligt glad for. Akelejefrøstjernen.

af1

Den er så yndig og let  – som en sky af dun, der svæver over de kniplingsagtige blade. Samtidig er den robust og holder sig selv oprejst uden støtte – selv efter stormen og regnen i går. Den spreder sig selv en del – ligesom akelejer – og det gør ikke noget. Den er velkommen.

Jeg har den i en rosa/lilla nuance og i en blød hvid.

af2

Den er en gave til en have, hvor man gerne vil have lidt af den engelske cottage stil. Lidt vild, lidt tilfældig. Og den giver lethed og ynde til buketter.

Billede6

Vil man gerne styre den lidt mere, kan man klippe den ned, inden den sætter frø. Så skyder den igen med tuer af sine fine kniplingsblade. Men ellers er frøstandene nu ret kønne at have stående om vinteren.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Akelejefrøstjerne”

  1. Nej, det er først i dag, jeg hører om dem; men det vil jeg gøre “noget” ved i morgen.
    God arbejdsuge til dig og Bondemanden – og herlig badutsprings- og tagfat-uge til kalvene! De sidste kunne jeg sagtens få en hel dag til at gå med at more mig over – og så lige glæde mig over orkideerne!

    Like

  2. Karen, læs i Living, side 45, om “Magi i luften – og i haven”. Selv vakler jeg mellem blå eller rød.

    Like

Der er lukket for kommentarer.